HockeyNews
PLUS

Tränade med Leksand – nu är han klar säsongen ut

(10321) Philip Samuelsson
Michael Erichsen/Bildbyrån

Publicerad: 14 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Philip Samuelsson har under senaste tiden tränat med Leksand. Nu är den 28-årige backen klar för Leksand, det bekräftades vid lunchtid under måndagen. 

SHL presenteras av ATG Sport 


Den NHL-meriterade backen Philip Samuelsson, 28, är klar för Leksand. Han har skrivit på ett kontrakt för återstoden av den här säsongen, meddelar klubben på sin hemsida.


– När han var med oss och tränade tyckte jag han såg bra ut, absolut, säger Leksandstränaren Roger Melin till HockeyNews.se.


Philip Samuelsson, som är son till ex-leksingen och NHL-coachen Ulf Samuelsson, har tränat med Leksand under ett par veckor. Det har har lett fram till ett kontrakt.


– Han är inte alls lik sin pappa (Ulf) i spelstilen. Det här är mer en spelande back om man säger så. Han är duktig med pucken och rörlig med skridskorna. En bra tvåvägsback skulle jag säga, fortsätter Roger Melin.


SHL-nykomlingen har haft en del skadebekymmer på backsidan eftersom erfarne Mattias Karlsson har tvingats genomgå en axeloperation den här sommaren, vilket har gjort att han ännu inte kunnat spela någon match för Leksand under hösten.


I bortamötet med HV71 blev dessutom en annan SHL-rutinerad back, Daniel Gunnarsson, skadeskjuten.


Nu har Leksand alltså valt att värva Philip Samuelsson, som startade säsongen i den tjeckiska klubben Hradec Kralove.


Leksand värvar Philip Samuelsson (tvåa från vänster), närmast från tjeckiska Hradec Kralove. Foto: Bildbyrån.


28-årige Samuelsson spelade i Philadelphias farmarlag Lehigh Valley förra säsongen. Han har tillbringat större delen av sin karriär i AHL, men har även fått spela i NHL med Pittsburgh och Arizona.


Philip Samuelsson har spelat U18-VM för USA och har både amerikanskt och svenskt medborgarskap.


LÄS MERDubbel förstärkning inom räckhåll för Leksand: "Blir intressant"


Mattias Karlsson kan sannolikt göra comeback den här veckan. Dessutom är forwarden Spencer Abbott, som är värvad på artistkontrakt, på ingång

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)