HockeyNews
PLUS

Hjalmarsson skadad efter att ha blockat hårt skott

(10309) Niklas Hjalmarsson
Bildbyrån

Publicerad: 14 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

TAMPA. Niklas Hjalmarsson är skadad och förväntas bli borta ett tag. Arizona-backen tvingades kliva av matchen mot Colorado i lördags efter att ha blockat ett hårt skott.

Efter en skadefylld förstasäsong, där det bara blev 48 matcher 2017-18, spelade 32-årige Niklas Hjalmarsson alla 82 matcherna i Arizonas tröja förra säsongen.

Hjalmarsson, med tre Stanley Cup-segrar i Chicago, betyder oerhört mycket för Arizonas defensiv. Därför var det med veckade pannor Arizonas ledning tvingades flyga från Denver i lördags utan sin veteranback. Laget flög vidare norrut till Winnipeg för match mot Jets på tisdagen.

Men då får Arizona klara sig utan Hjalmarsson. Vill det sig riktigt illa kan det bli så i en rad matcher framöver.

Det var när Hjalmarsson gick ned på ena knät för att blocka ett skott från Erik Johnson i lördags, som han skadade sig. Det stenhårda skottet tog på utsidan på Niklas vänstra ben.

Svensken är van att ta smällar utan att gnälla. I matchen innan mot Vegas fick han i slutminuterna en puck rakt på näsroten. Efter lite omplåstrande på bänken var han den gången snart tillbaks på isen igen.

Men efter Johnsons skott kom inte Hjalmarsson tillbaka. Han hade svårt att ta sig till bänken och försvann direkt ut i omklädningsrummet.

Hjalmarsson på kryckor

När Arizonas spelare lämnade Pepsi Center efter matchen gjorde Hjalmarsson det enligt mediarapporter på kryckor.

Arizonas coach Rick Tocchet fick frågan hur illa det var med Hjalmarsson och han var inte alltför optimistisk.

-  Vi kommer att sakna Nik om han blir borta ett tag. Det är en tung förlust för oss. Men det såg inte ut att vara dag till dag, konstaterade Tocchet enligt arizonasports.com.

Hjalmarsson sköt i torsdags mot Vegas sitt första mål efter 94 matcher i rad utan nätkänning.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)