HockeyNews
PLUS

Spetsvärvningen: "Först efter jul som vi ska leverera"

(10268) Mattias Elfström
Bildbyrån

Publicerad: 12 oktober 2019

Som väntat finns Troja/Ljungby med i toppen av Hockeyettan södra. Men nyförvärvet från Hanhals, Mattias Elfström, känner ingen större press på sig just nu.

 Det är först efter jul som vi ska leverera, säger Elfström till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan

Efter succén i Hanhals i fjol ville forwarden Mattias Elfström fortsätta sin utveckling och ta ett steg uppåt. För kedjekamraterna Pontus Andreasson (Björklöven) och Robin Carlsson (Tingsryd) blev det allsvenska klubbar.

Själv valde Elfström Troja/Ljungby i Hockeyettan. Ett lag som, efter en halvdan fjolårssäsong, siktar högt mot Hockeyallsvenskan.

Ett bra steg för Mattias Elfström, som efter juniortiden i Malmö, inte lyckades etablera sig i allsvenskan där han testat på spel i IK Pantern och Västervik.

– Jag tog för givet att jag skulle få en stor roll i Västervik. Men min plats i hierarkin var lite längre ner och det var inget jag var vid sedan tidigare. Det var en tuff, men nyttig säsong, säger Mattias Elfström till HockeyNews och fortsätter:

– Jag ville till ett lag med ambitioner och Troja hade ett bra upplägg och är en satsande klubb. Sedan är det fler som bryr sig i Ljungby. Gjorde man en dålig match i Hanhals var det inga förutom tränarna som brydde sig typ.

Efter en trög poängstart på säsongen har Elfström varvat i gång maskineriet. Spetsförvärvet står noterad för fyra mål och två assist så här långt in i serien där Troja/Ljungby toppar tabellen efter sju omgångar.

– Jag hade lite småskador i början av säsongen, men det känns bättre nu. Annars trivs jag väldigt bra och har en roll som en producerande spelare i andra- eller förstalinen. Jag är ju här för att producera och vinna matcher, så klart. Dock är det först efter jul som vi ska vara som bäst.

Den Detroit-draftade (sjunde rundan 2016) 22-åringen har inte haft kontakt med NHL-klubben de senaste åren, men hockeydrömmen lever än. 

– NHL känns väldigt långt bort, men givetvis siktar jag på att spela så högt upp som möjligt.

Efter den nesliga 0–1-förlusten borta mot Halmstad pulvriserade Troja/Ljungby nykomlingen Borås på bortais. 9–2 var en uppvisning i effektivitet. 

– Det var faktiskt inte en speciellt bra match från vår sida. Det var mycket slarv, men vi visade att vi har många skickliga gubbar som kan producera. Annars tycker jag att vi har spelat rätt bra i serien.

På lördagseftermiddagen spelar Troja/Ljungby en ytterst intressant toppmatch mot Nybro, som även de står på 17 poäng i tabellen. Lagen möttes på försäsongen i Ljungby, då vann hemmalaget med 1–0.

Blir det en ny målsnål historia?

– Vi får se. Jag hoppas ju att vi kan hänga in några och släppa in lite. Då vinner vi ju. Det här är den roligaste matchen hittills i år. Det ska bli jäkligt kul.

Några känningar i Nybro?

– Ja, jag spelade med Kalle Hult under juniortiden i Malmö. Det är ingen rolig spelare att möta (skratt), men jag hoppas kunna stå som segrare i den interna kampen, säger Mattias Elfström.

Läs mer om Hockeyettan här. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS