HockeyNews
PLUS

Topplaget efter senaste värvningen: "Inte mycket att fundera på"

(10212) Leonard Forselius
Bildbyrån

Publicerad: 8 oktober 2019

Tom Tärnström och Väsby var ute efter Leonard Forselius redan när han spelade i AIK för ett par år sedan. Då valde Forselius spel i amerikanska juniorligan USHL. Men nu har Väsby fått in den offensive spjutspetsen i truppen.

 Presenteras av Coolbet – odds från hockeytvåan till SHL

När Eric Winbergh valde att lämna Väsby och flytta till Gotland och Visby/Roma uppstod en forwardslucka i Väsby. Och när Leonard Forselius, som de två senaste säsongerna står noterad för 19 mål i Kalix respektive Kiruna IF, inte hittade något i utlandet, högg Väsby till.

– Vi har inte känt någon panik med att få in någon forward, vi har lappat ihop forwardssidan med lite lån den senaste tiden och har pusslat ihop det. Men när möjligheten dök upp med Leonard var det inte mycket att fundera på. Jag har gillat honom ända sedan han var i AIK. Vi var ute efter honom redan då, säger Väsbys sportchef Tom Tärnström om 23-åringen.

Är det en rak ersättare till Winbergh, sett till spelartyp?

– Kanske lite. Båda är rätt så starka skridskoåkare bägge och bra på att jobba i båda ändarna av isen. Leonard är en offensiv spelare som gör mycket mål. Han är lite ringrostig då han inte spelat på ett tag men vi hoppas att han ska kunna tillföra direkt mot Hanviken på onsdag, säger Tärnström.

Väsby har inlett den östra Hockeyettan starkt och skuggar Hudiksvall i toppen med 14 inspelade poäng på sex matcher.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS