HockeyNews
PLUS

Efter fiaskostarten – tränaren sitter säkert: “Ingen panikåtgärd”

(2955) Mall hockeyettan
Bildbyrån

Publicerad: 8 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Inför säsongen målades de ut som en kandidat till Allettan av experter och av sig själva, men säsongsinledningen vittnar om en fiaskostart för Hammarby. Inte en seger på sex matcher och jumboplats.

– Självklart är det en besvikelse, säger sportchefen Benny Rönnelöw till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Två poäng efter sex omgångar och inte en seger på kontot. Hammarbys säsongsinledning I den östra Hockeyettan andas fiasko. Inför säsongen talades det om ett Bajen som en outsider till att knipa en av Allettan-platserna, men det är snarare division 2-prägel på resultaten hittills.

 Vi har inte alls nått den nivån som laget ska ha. Vi har ett lag för att slåss där uppe och vi tror fortfarande att vi kan få ihop det. Visserligen har vi ett ungt med lite erfarenhet men vi borde ändå ha presterat bättre, säger Rönnelöw

Sitter tränaren Tommy Latva säkert?

 Vi har haft Tommy i två år och det har gått hyfsat. Dessutom känner jag att han är tydligare I sitt ledarskap den här säsongen. Men som svar på din fråga så ser vi inte det som något panikåtgärd just nu. Vi bytte tränare vid den här tiden på året när Tommy kom in då Johan Sundin fick lämna. Då hade vi ändå tagit fler poäng på lika många matcher. Den här trenden ska vi vända på annat sätt, säger Rönnelöw.

Bajen har problem både bakåt och framåt. Laget snittar fem insläppta mål trots målvakter som Sebastian Andersson och Marcus Due-Boje truppen.

 På pappret har vi bättre backbesättning än I fjol, så vi är lite förundrade över hur det har sett ut. Den är lite offensivare balanserad I år, men för den sakens skull ska vi inte behöva göra sex mål för att vinna matcher.

Jumbon har tio poäng upp till Vallentuna på femteplatsen som innebär spel I Allettan. Det är dags att börja vinna matcher, inte bara för tabellens skull.

 För truppens skull behöver vi börja vinna. Det har satt sig mentalt, en seger mot Sollentuna på onsdag skulle vara en bra start på en ny trend.

Kommer du att kliva ner I båset?

 Kanske, men inte som det ser ut just nu. Vi får se vad som händer, säger Benny Rönnelöw.

Tränaren Tommy Latva tycker att laget har haft mycket “stolpe ut” och han har förväntat sig mycket mer av spelarna, både framåt och bakåt.

 Vi spelar mycket bättre mot topplagen då vi stundtals spelar jättebra men I samma match kan vi spela som ett division 4-lag och det håller naturligtvis inte. Det känns väldigt frustrerande, säger Latva och fortsätter:

 Vi släpper in enkla mål, flera gånger på individuella misstag som inte ska ske på isen. Framåt får vi kriga så jäkla hårt för att göra mål. Det är en del spelare i offensiven som inte har levererat. Jag hoppas att de kommer I gång snart, säger Latva utan att nämna några spelarnamn.

Hur ska ni vända den här trenden?

– Knyta näven och börja jobba. Det finns ingen mirakelmedicin utan alla måste gå till sig själva.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)