HockeyNews
PLUS

Kom ihåg matchvinnarna när vi kommer in i december

(2099) Hockeyettan
Bildbyrån / Montage

Publicerad: 2 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Nästan en tredjedel av matcherna i Hockeyettan i kväll slutade med avgörande efter sudden death/straffar. Poäng som kan bli avgörande när vi summerar grundserien om två månader.

 Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Vi har kommit en fjärdedel in på säsongen i Hockeyettan och när det enbart handlar om 22 omgångar i grundserien så är varje poäng viktig. Det brukar vara en klyscha men inte den här gången. Och framför allt inte när nästan hälften av lagen går till Allettan.  Därför ska matchvinnarna i de sex matcherna som avgjordes efter förlängning/straffar i kväll i-n-t-e bli bortglömda om någon månad.

Man ska inte förringa lirarna som vill in och avgöra när det är som mest på spel. 

Till exempel Fredrik Strömgren i Nybro, som stänkte in säsongens sjätte mål för säsongen när smålänningarna fick med sig två poäng från Kallinge. Visserligen kvitterade Victor Laz med ett sent mål i tredje perioden, men som helhet tror jag Nybro är rätt så belåtna med att få med sig två poäng från Blekinge. Poäng som kan bli ett avgörande när vi jämför Nybro och Kallinge i tabellen i december.

***

Lika avgörande kommer inte poängförlusten för Boden, som lätt kommer att ta sig till Allettan, men Kiruna IF:s 32-seger på hemmais imponerar. Kanadensaren Anthony Paskaruk smällde in den avgörande straffen. Två poäng till Kiruna, som inte ska räknas bort i kampen om platserna till Allettan.

***

Forshagas poängförlust borta mot Malung kan bli dyrbar, även om det var Forshaga som kvitterade i slutperioden. I straffläggningen hade slovaken Kristian Ferletak och Johan Erkgärds en mäktig intern uppgörelse. Erkgärds två fullträffar räckte inte, då Ferletak var överjävlig och satte tre straffar. Imponerande. Forshagas målvakt David Söderberg lär drömma mardrömmar om Ferletaks straffar.

På tal om Ferletak är det ny bekantskap för den svenska hockey-publiken. Han har inlett säsongen starkt i Malung i både Slovakien och Frankrike, om än i deras tredjeligor. Det blir spännande att se om Ferletak spelar hela säsongen i Malung.

***

I Mattias Åkessons 600:e match i Troja-dressen kom även en seger. Precis som ett jubileum ska firas. Men det satt hårt åt för Troja, som kvitterade till 22 hemma mot Kalmar i mitten av den tredje perioden genom Mattias Elfström. I förlängningen avgjorde Hampus Olsson. Tungt för Kalmar, som "bara" får med sig en poäng från Ljungby. Dock lär den poängen bli viktig i framtiden.

***

HC Dalen var uträknat hemma mot Halmstad en bra bit i den andra perioden – men 13 blev till slut 43 efter förlängning där Oscar Josefsson avgjorde. En viktig moralseger för Pelle Gustafssons gäng.

***

Segeltorp följde upp derbyskalpen mot Huddinge med att bortaslå Enköping. Sen kvittering (Robin Carneholm) och straffavgörande (Johannes Yucel) fixade två poäng till Segeltorp som hänger på i jakten på en plats till Allettan.


Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)