HockeyNews
PLUS

Halmstadkeeperns succévecka fullbordad

(9918) Anton Malmborg Halmstad
Johan Löf/Bildbyrån

Publicerad: 22 september 2019

FacebookXWhatsApp

Halmstads succéstart, Tegs skräll, Nybros heta kedja, och Mariestads kross är några av ämnerna som tas upp i söndagens summering av HockeyEttan.

Presenteras i samarbete med Coolbet

Anton Malmborg. Wow. Vilken vecka han har haft. Först gjorde Halmstadkeepern mål mot Hanhals – sedan höll han nollan mot starka Kallinge/Ronneby. Malmborg stoppade 34 skott och bidrog starkt till Halmstads tredje raka seger. Visserligen är det tidigt in i serien men nog är det en succéstart för det bottentippade laget. Segrar mot Vimmerby, Hanhals och Kallinge/Ronneby inger respekt.

Fredrik Johansson ser äntligen ut att ha fått ordning på Halmstad
 och möjligtvis kan laget bli säsongens "Hanhals". Kul med lag som rör om i grytan i den redan starka söderserien.

Andra noteringar från den södra serien är att Nybros Fredrik Strömgren har fått en kanonstart på säsongen.I den förväntade krossen mot Tyringe gjorde den tidigare Morajunioren mål nummer tre, fyra och fem för säsongen. Den andra kom till i boxplay i slutet av den första perioden. Ett mål som betydde 3-0 och game over. Tillsammans med Fabian Ilestedt och Fabian Borg bildar Strömgren en av HockeyEttans hetaste kedjor.

Topptippade Tranås tog en stark bortaseger mot Mörrum (4–2) efter ha vänt 1–2 till seger i den tredje perioden. 

* * *

I norr knep Teg en meriterande seger mot storfavoriten Boden. 5–3 slutade matchen, men sanningen är att Teg ledde med 5–1 en bit in i den tredje perioden och var egentligen aldrig riktigt hotat. Stark insats av Arvid Stenmark i målet och fem olika målskyttar imponerar. Teg hakar på i toppen där Östersund toppar den haltande tabellen.

* * *

I östra serien öser Visby/Roma och Hudiksvall på. Visby tog en planenlig seger mot Segeltorp (3–1) och "Hudik" krossade Hammarby med 5–1. Bakom toppduon finns både Vallentuna och Wings, som har inlett serien starkt.

* * *

Köping har historiskt varit ett boogielag för Mariestad. Inte denna söndag... 7–1 till Mariestad talar om utklassning. Mariestad har 16-1 i målskillnad på tre matcher massakrerar sina motståndare. Spelare som Douglas Lögdal, Eddie Davidsson och Filip Törnqvist gör lite som de vill.

Bakom Mariestad visade Borlänge att man visst blir att räkna med även i vinter. 5–2 borta mot Nyköping är starkt. Markus "Pajen" Persson blev hattrickskytt i Borlänge. Nyköping, som jag trodde en del på inför säsongen, har inte riktigt fått det att stämma. Laget behöver snäppa upp om man ska kunna vara en kandidat till en allettan-plats.

DANIEL GROZDANOVSKI

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)

Följ ämnen i artikeln