HockeyNews
PLUS

Veckans bästa spelare i Hockeyallsvenskan

(10678) lördagslista
Bildbyrån

Publicerad: 2 november 2019

FacebookXWhatsApp

Lördag och dags för lista igen.

Som vanligt plockar Johan Adamsson, reporter och krönikör på HockeyNews.se, russinen ur kakan och listar veckans bästa spelare i Hockeyallsvenskan.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

5) Alex Hutchings, Björklöven

Kommentar: Det finns många spelare som går i bräschen i Björklöven den här säsongen. Alex Hutchings är en av dem – precis som väntat. Kanadensaren är inne på sin tredje sejour i Björklöven och enligt mig är han bättre nu än han har varit tidigare. Har samlat på sig en hel del rutin under sina år i Hockeyallsvenskan och fortsätter att göra mål, även om han bidrar med mer än bara det. Stod för två mål och en assist mot Karlskrona i söndags.


4) Filip Ahl, Karlskoga

Kommentar: BIK Karlskoga fortsätter att vara Hockeyallsvenskans giftigaste lag offensivt med spelare som Fredrik Forsberg, Gustaf Thorell och Tor Immo som öser in mål och poäng. Det gör även Filip Ahl som är tillbaka i BIK efter ett år i Tingsryd. Den reslige forwarden är på väg mot sin poängmässigt bästa seniorsäsong i karriären och har i de senaste tre matcherna levererat två mål och fyra assist och är nu uppe i 18 poäng på 16 matcher. 

3) Arvid Söderblom, Tingsryd

Kommentar: Ibland har målvakten en lugn och behaglig dag på jobbet, ibland har han det betydligt svettigare – som Tingsryds Arvid Söderblom mot Vita Hästen i onsdags. TAIF vann med 3–2 efter straffar, men utan Söderblom är det tveksamt om det ens blivit poäng. Den 20-årige målvakten storspelade och räddade totalt 51 av 53 skott innan han klev upp stort och räddade 13 Vita Hästen-straffar. Följde upp den insatsen med 42 räddningar av 45 möjliga mot Timrå i går. 


2) Adam Wilsby, Södertälje

Kommentar: Det unga Skellefteålånet har nu fyra SSK-matcher under bältet och han har varit fantastiskt bra i de flesta av dem. Kom in som en frisk fläkt i Södertälje strax efter tränarbytet och har lyft lagets backspel med sin fart, sin rörlighet och sitt spelsinne och kommer sannolikt bara att bli bättre ju mer seniorhockey han får spela. Har redan svarat för fyra assistpoäng och det är lätt att förstå varför Skellefteå valde att förlänga med honom i samband med utlåningen.

1) Niklas Johansson, Karlskrona

Kommentar: Få spelare är så viktiga för sitt lag som Niklas Johansson är för Karlskrona. Den rutinerade centern är en av Hockeyallsvenskans smartaste spelare med sitt passningsspel och sin fina spelförståelse och leder årets ganska orutinerade KHK-lag på ett mycket bra sätt. 34-åringen har en ruggigt bra vecka bakom sig med assist borta mot Björklöven, 1+1 i den viktiga segermatchen hemma mot Mora i onsdags och 1+3 i bortasegern mot SSK i går. 

Här kan du läsa mer om Hockeyallsvenskan 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)