HockeyNews
PLUS

Williamsson i SHL för att stanna: ”Jobbat på att vara lite mer lugn”

(9942) Tex Williamsson
Bildbyrån

Publicerad: 21 september 2019

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Tex Williamsson har tidigare varit i både Malmö och Frölundas organisationer utan att få chansen. Men under inledningen av den här SHL-säsongen har 28-åringen på riktigt visat att han är i SHL för att stanna. 

– Det var jäkligt skönt att få komma till Oskarshamn, säger han. 

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport 

Den 28-årige målvakten Tex Williamsson har varit runt i många olika klubbar de senaste åren. Från att ha gjort succé med Tyringe i division 1, till att bli HockeyAllsvenskans bästa målvakt i Pantern, till en halvdan säsong i storklubben Leksand, för att sedan återvända till Tingsryd. 

Inför den här säsongen skrev Tex Williamsson på för Oskarshamn i hopp om att få lite arbetsro. 

– Det var jäkligt skönt att få komma till Oskarshamn. Jag känner Håkan (Åhlund) och Fredrik (Hallberg) sedan tidigare, så det kändes som en rätt förening och komma till för att få förtroende. Innan har jag varit i Malmö och Frölunda men inte fått chansen helt enkelt. Det är kul att jag får det nu och får visa att jag klarar av det, säger han. 

Känner du att du vill visa alla tvivlare?

– Så är det absolut. Det är ingenting jag tänker på så, men det finns där i bakhuvudet. 

Under Oskarshamns inledande tre matcher i SHL har Williamsson fått vakta i kassen i två av dem och som han har gjort det. Ett insläppt mål mot Leksand, för att sedan hålla nollan mot Rögle i torsdagens 1–0 seger. 

– Det var fruktansvärt bra försvarsspel av och bra krigarinsats över hela laget. Efter Leksandsmatchen släppte en stor scen och jag fick göra den här SHL-premiären. Nu är det bara att ut och köra och ha roligt, säger Williamsson som räddade 40 skott och kom upp starkt under hemmalagets forcering i slutet:

– Jag tänkte inte så mycket, jag var inne i bubblan. Det var bara att tömma det sista ur kroppen Det var rättvist att deras mål dömdes bort, säger han. 

Tex Williamsson höll sin första SHL-nolla i sin andra SHL-match. Foto: Bildbyrån

Tex Williamsson har tidigare varit i både Malmö och Frölundas organisationer utan att få chansen. Nu har han förändrat vissa detaljer i sitt spel för att bli en stabil målvakt även i SHL. 

– Jag har jobbat på att vara lite mer lugn. Innan var jag rätt sprallig, men nu vill jag vara lite mer lugn, leva på min storlek och läsa spelet lite bättre, säger han. 

Vad är skillnaden på SHL och HockeyAllsvenskan?

– Du blir straffad mycket mer på dina misstag. I allsvenskan kan du klara dig lite, men här är det så skickliga spelare att du inte kommer undan. Det är lite proffsigare miljö och du gnuggar mer på detaljer. 

I Oskarshamn kommer han att kampera om speltiden tillsammans med rutinerade Fredrik Pettersson-Wentzel.

– Det är en skitbra kille. Han är väldigt duktig och har väldigt mycket mer meriter än vad jag har, så det är mycket att lära. Vi hjälper varann på varje träning, det är jättekul att ha honom här. Jag hoppas det spärrar honom att jag gör det bra, så att han får köra lite extra. 

I och med segern mot Rögle i torsdags har Oskarshamn nu överraskande sju poäng på tre matcher. Under lördagen väntar tabellettan Djurgården. 

– Det gäller fortfarande att vara ödmjuka. Det här är bara tredje omgången av 49, så det är många poäng att spela om, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)