HockeyNews
PLUS

Lista: Fem höjdare under premiärveckan – men vad har hänt i Växjö?

(9941) Wännström/Williamsson/Olausson
Bildbyrån

Publicerad: 21 september 2019

SHL-säsongen är idag precis en vecka och tre omgångar gammal.
Mattias Ek, reporter och krönikör för HockeyNews.se, listar här veckans fem höjdare, där båda nykomlingarna Leksand och Oskarshamn är representerade, och undrar samtidigt vad som har gått snett i Växjö.

SHL presenteras av ATG Sport

5 Niklas Olausson, f, Luleå

Kommentar: Förutom att han representerar den puck- och passningsskickligaste eliten av spelare i SHL så har han erfarenheten som ofta krävs för att veta när han som center ska trycka full gas och ösa på de sista skären i attacken.
Därför har Olausson gjort två mål i SHL-starten. Och därför har Luleå vunnit två matcher hittills.
Att han bara har skjutit tre skott på mål är en annan diskussion. Det är kul att se att poängmaskinen Niklas Olausson är i fin form.

4 Mathias Bromé, f, Örebro

Kommentar: En av de hetaste värvningarna inför säsongen och vilken start både Bromé och Örebro har fått. Bromé genom att göra två mål i premiären borta mot Färjestad vilket han sedan följde upp med ett äkta drömmål i Behrn arena i 2-1-vinsten mot Luleå.
Och han hade även en puck inne i förlusten mot Djurgården även om det dömdes bort för spark. Mathias Bromé passar perfekt in i Örebro (och säkert de flesta andra SHL-lag också) med sin speed och sitt målskytte.

3 Sebastian Wännström, f, Leksand

Kommentar: HV71-värvningen sköt Leksands två första mål i SHL-premiären mot Malmö och var starkt inblandad i lagets vändning till 5-2-seger. Den vasse högerskytten gjorde också mål mot Skellefteå i nästa vändning och trepoängare för Leksand (3-2).
Att han sedan understryker att laget kan – och behöver – spela bättre andas envishet, målmedvetenhet och erfarenhet.
Wännströms tre mål på tre matcher är ett väldigt bra sätt för honom backa upp snacket med.

LÄS MER: Leksands målskytt efter segern: "Vi är inte nöjda" 

2 Michael Haga, f, Djurgården

Kommentar: Efter de två första omgångarna hade han gjort två mål och två assist och toppade SHL:s poängliga. Och om någon missat att Haga är på väg mot sitt stora genombrott i SHL är det bara att spana in hans solomål vid 2-2-läge i den tredje perioden mot Örebro.
27-årige Haga trivs med Sebastian Strandberg och Alexander Holtz. Och Djurgården gillar sina norrmän. Efter Espen Knutsen och Patrick Thoresen blir nog Michael Haga nästa norska kelgris hos Djurgårdsfansen.

1 Tex Williamsson, mv, Oskarshamn

Kommentar: Rögle hade startat med två starka trepoängare innan man välkomnade nykomlingen Oskarshamn till den skånska slätten i Ängelholm.
Då tog det tvärstopp. IKO är precis den obehagliga överraskning som coachen Håkan Åhlund hade hoppats på och jobbat för att vara. Målvakten och Bingolottomiljonären Tex Williamsson tog samtliga 40 skott mot Rögle och höll nollan. Williamsson räddade 32 av 33 puckar i sin SHL-debut hemma mot Leksand (4-1).
Han personifierar därmed serietvåans knallstart i SHL.

... Vad händer i Växjö?

Kommentar: Tre matcher. Tre förluster. Noll poäng. Inget har gått som Växjö hade tänkt sig. Inte ens som nykomling i SHL hösten 2011 fick Lakers en så svag start poängmässigt. För åtta år sedan knep man två poäng de första tre matcherna.
Målskyttet skulle bli betydligt bättre den här säsongen jämfört med den förra. Sex mål på tre matcher? Knappt godkänt. Tolv mål insläppta? Underkänt!
Varken Viktor Fasth eller Viktor Andrén har gjort något extra, men värst av allt är att de verkligen hade behövt spika igen nu när inte bitarna har fallit på plats.
En seger mot Skellefteå ikväll skulle sitta som en nubbe till kräftorna.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS