HockeyNews
PLUS

Örebro hoppas knäppa mästarna Frölunda på näsan: "Redan tagit kliv"

(9939) Marcus Weinstock-redigerad3
Bildbyrån

Publicerad: 21 september 2019

FacebookXWhatsApp

Örebro har trots förlusten mot Djurgården fått sin poängmässigt bästa start i SHL.
– Vi har lite mer smartness i spelet, att man inte jagar fram nånting som inte finns, säger forwarden Marcus Weinstock till HockeyNews.se inför Örebros möte med Frölunda.

SHL presenteras av ATG Sport

Örebros motstånd i början på SHL-säsongen kunde ha varit en aning enklare.

Eller vad sägs om seriesegrande Färjestad, serietvåan Luleå, SM-finalisten Djurgården och SM-vinnarna Frölunda?

Örebro började med två övertygande insatser och trepoängare mot både Färjestad i Karlstad (6-4) och Luleå hemma i Örebro (2-1).

Mot Djurgården på Hovet sprack segersviten efter en 4-2-förlust.

– Det är fyra på förhand så kallade topplag. Vi har gjort det bra och tagit två segrar. Vi kommer till Stockholm och gör en bra prestation i 40 minuter och är nära att knipa poäng här också, säger erfarne Marcus Weinstock, 35, som har varit med på Örebros hela resa sedan 2010 från Hockeyallsvenskan till SHL.

Örebrovärvningen Ryan Stoa satte 2-2 mot Djurgården vilket var ÖHK:s första mål i powerplay i SHL i höst. Foto: Bildbyrån.

– Nu är det bara att ladda om för en ny batalj. Det kommer garanterat att vara fullsatt då med i Behrn arena, det behöver vi inte ens fundera på när Frölunda kommer tror jag, säger Weinstock, som ännu inte har varit inne på något baklängesmål vid full styrka och har plus fyra i plus/minus.

5 500 åskådare i Behrn arena kan bjuda på en mäktig inramning. Frölunda bröt i torsdags sin förlustsvit på två matcher i SHL-starten genom att besegra Linköping hemma med klara 4-0.

– Det är bara att fortsätta på det sättet vi spelar sista 40 (mot Djurgården) så ska vi nog kunna vara med och matcha Frölunda. Det tror jag, säger Weinstock.

Örebro blev utspelat under den första kvarten på Hovet då man låg under med 2-0 och hade 17-1 i skott emot sig.

Men ändå kunde laget resa sig och hade 2-2 och poäng under drygt fem minuter i den tredje perioden.

– Det finns en helt annan struktur, ett annat tänk. Vi har lite mer smartness i spelet, att man inte jagar fram nånting som inte finns. Ligan går så fort i alla fall, då gäller det att kunna vara på rätt sida ibland och bromsa farten på folk, säger Weinstock.

I Örebro börjar spelare som Gustav Backström och Glenn Gustafsson visa fina tecken på utveckling i sitt spel.

– Det är klart att man ser skillnad på spelare och spelare. Det är ett par spelare som har tagit kliv redan nu. Sedan är det början på en säsong. Det är många som ska växa in i det. Vi har några stycken som gör första SHL-säsongen och första SHL-matcherna. Det gäller att kunna vara med på en hög nivå över tid. Första tio matcherna går man på rent adrenalin och rus. Sedan börjar den här så kallade serielunken och det är då det gäller att steppa in och vara med, säger Weinstock och tillägger:

– Men självklart ser jag potential hos många spelare att ta kliv, det tycker jag verkligen. Och det finns redan sådan som har tagit kliv.

Fakta/Örebros poängskörd i SHL efter tre omgångar

2019/2020: 6 p
2018/2019: 5 p
2017/2018: 4 p
2016/2017: 0 p
2015/2016: 3 p
2014/2015: 4 p
2013/2014: 4 p

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)