Bemströms succé – mål efter 52 sekunder: "En dröm"

(9903) Emil Bemström
Skärmdump

Publicerad: 18 september 2019

Emil Bemström behövde inte speciellt lång tid att presentera sig för fansen i Columbus.
52 sekunder in i sin första försäsongsmatch hittade Djurgårdaren nätmaskorna och hade dessutom en assist i nattens 4–1-vinst mot Buffalo.

Han var målkung i Djurgården och SHL under fjolårssäsongen, och försäsongen i Nordamerika kunde knappast ha börjat bättre. Efter endast 52 sekunder så hade 20-åringen gjort sitt första mål i Blue Jackets och väntat nog så kom fullträffen, som så ofta med stockholmsklubben, i powerplay.

Bemström serverades av storbacken Seth Jones och från sin favoritposition vid tekningscirkeln skickade forwarden in 1–0.

– Det är en grym pass av Seth (Jones), så jag bara skjuter ett direktskott och den går in. Jag är glad att den gick in, säger Bemström i periodpausen och fortsätter:

– Det är lite av en dröm som går i uppfyllelse och jag spelar bara mitt spel nu och försöker göra mitt bästa.

Innan slutsignalen i matchen mot Buffalo Sabres ljudit hann även svensken, som spelade i en kedja tillsammans med Sonny Milano och Riley Nash, noteras för en assistpoäng.

Bemström hade även fem skott på mål och fanns med på isen i dryga 15 minuter, varav 2:21 var i spel i numerärt överläge.