HockeyNews
PLUS

Klart: Fredrik Glader blir ny sportchef i Modo

(9895) Glader 2
Bildbyrån

Publicerad: 17 september 2019

FacebookXWhatsApp

Redan under gårdagen kom uppgifter om att Modo hittat sin nye sportchef, och under tisdagsförmiddagen står det nu helt klart. 
På sin hemsida meddelar klubben att Fredrik Glader, huvudtränare och sportchef för Luleås damlag, tar över toppjobbet i Övik så fort norrbottningarna funnit en ersättare. 

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan

Rollen som sportchef i Modo har varit vakant sedan Michael Sundlöv i våras valde att utnyttja en klausul i sitt kontrakt och istället återvända till Brynäs. Efter en lång tids väntan står det nu klart att den hockeyallsvenska förhandsfavoriten har fyllt luckan efter Sundlövs flytt. 

På sin hemsida bekräftar Modo att Fredrik Glader, huvudtränare och sportchef i SDHL-mästaren Luleå, tar över uppdraget som sportchef i Örnsköldsviksklubben.

Uppgifter om att just Glader skulle ta över topprollen kom redan under gårdagen från Sportbladet.

Lämnar när en ersättare är på plats

Luleås damlag har under de senaste åren varit en konstant maktfaktor i SDHL och har bland annat tagit hem tre SM-titlar de sex senaste säsongerna. Men till den kommande säsongen får de regerande mästarna alltså klara sig utan guldtränaren.

Via ett pressmeddelande bekräftar Luleå att 42-åringen kommer att lämna posten så snart en ersättare är på plats. 

"Det senaste året har det därför förts en hel del diskussioner med Fredrik Glader angående hans roll när föreningen önskat ta nästa steg i denna utveckling. Föreningen har då lyft fram en möjlighet för honom att bli ren sportchef för dam- och tjejverksamheten med fokus på att förstärka utvecklingskraften i verksamheten. Fredrik Glader har då gjort klart att han istället för detta önskat ta nästa steg i sin egna personliga utveckling, där han haft en vilja att hitta anställning som sportchef för ett herrlag.", skriver klubben i pressmeddelandet. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)