HockeyNews
PLUS

Bröt käken – nu ska Röglestjärnan opereras: ”Kommer spela med akvarium på huvudet”

(9854) Ted Brithén
Bildbyrån

Publicerad: 15 september 2019

FacebookXWhatsApp

Rögles stjärncenter Ted Brithén bröt käken efter att ha fått lagkamraten Daniel Zaars skott i huvudet. Nu ska han opereras, men det är oklart hur länge han blir borta. 

– Det kommer jag att få reda på först efter operationen, säger han till HD.se

Det var en bit in i andra perioden som Rögles stjärncenter Ted Brithén föll till isen, efter att ha fått lagkamraten Daniel Zaars skott i huvudet. Pucken träffade käken och sent under lördagskvällen meddelade han att käken var bruten. 

Dagen efter smällen står det klart att han tvingas till operation, men än så länge har han ingen prognos att lämna kring när han kan vara tillbaka. 

”Nej, det kommer jag att få reda på först efter operationen. Det ska sättas in två plattor vad jag har fått förklarat för mig. Men innan operationen är gjord är det svårt att säga någon tidsram”, skriver Ted Brithén i ett sms till HD.se.

Ted Brithén, som hann med att göra både mål och assist i premiärsegern mot HV71, kommer åtminstone missa de närmsta matcherna. 

”Såklart är det tråkigt, men samtidigt kan det hända när som helst. Så fort jag får klartecken att spela, även om det är med ett akvarium på huvudet, så kommer jag att göra det för att vara med och bidra till laget. Men som sagt – om det är en eller sex veckor till den dagen vet jag inte i nuläget”, skriver Ted Brithén till tidningen. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)