HockeyNews
PLUS

HV-backen: ”Spelar vi som i första förlorar vi mot alla lag i HockeyAllsvenskan”

(9869) Eric MMartinsson
Bildbyrån

Publicerad: 15 september 2019

ÄNGELHOLM. Han var tillbaka på sin tidigare hemmaplan och hade familjen på läktaren – då hamnade HV71 i underläge med 4–0 mot Rögle efter en period. Efter premiärförlusten var Eric Martinsson tydlig. 

– Det är pinsamt, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

HV71 har svajat under försäsongen och i SHL-premiären mot Rögle gick laget inte att känna igen. Redan efter 20 spelade minuter låg man under med 4–0, ett glapp som blev för stort att hämta ikapp. 

Nye HV-backen Eric Martinsson, som var tillbaka på sin tidigare hemmaplan, var tydlig med vad han tyckte kring lagets insats efteråt. 

– Jag är besviken så klart. Det är pinsamt också, jag skäms lite. 4–0 i första perioden är inte det jag hade tänkt mig direkt. Vi försökte vända på alla stenar efter första perioden, men matchen dog. Vi får summera och gå vidare, säger Martinsson som gjorde sin första match i SHL sedan han lämnade Växjö efter guldåret 17/18:

– Det är alltid roligt att komma hit. Det är alltid jättebra tryck och roliga matcher att spela. Min släkt är alltid på läktaren, men det är pinsamt att det blev som det blev i första perioden. Det är svårt att se något positivt. Rögle var väldigt mycket bättre än oss, säger han.

Den första halvan av den första perioden var HV71 helt klart med i matchen, men i takt med slarv i passnings-och markeringsspelet kunde Rögle dra i från. Eric Martinsson pekar på att laget föll i från den tydliga matchplanen, att spela enkelt. 

– Det var det enda vi hade snackat om. Vi skulle spela enkelt i första perioden och vara beredda på att de skulle komma. Vi hanterade det bra första sju-åtta minuterna, sen är det precis som vi släpper planen helt och då ringer det fyra gånger. Det är det man blir lite besviken på, säger han och fortsätter

– Vi såg ganska tydligt, att när vi håller spelet enkelt och spelar med fart, så är vi ett hyggligt lag. När vi spelar som vi gjorde i första förlorar vi mot alla lag, alla lag i HockeyAllsvenskan också. 

I förra veckan föll laget mot Linköping och dessförinnan åkte man på knock mot Örebro. Nu har laget tre raka förluster, men Eric Martinsson manar till lugn.

– Det är som jag sagt innan, försäsong är upp och ner. Man ska inte bli för nöjd när det går bra och för låg när det går dåligt. Vi sa inför att, nu när har vi gjort försäsongen och den har varit upp och ner handlar det om att skapa en bra känsla. Nu har det gått en match och vi är otroligt besvikna över den, men det gäller att inte gräva ner sig. 

Redan på tisdag får Smålänningarna chans till revansch när Frölunda kommer på besök i Kinnarps Arena. 

– Vi måste gå in och visa motsatsen då. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS