HockeyNews
PLUS

Färjestadstränaren kritisk efter premiärförlusten ” Var som bortblåst”

(9865) Johan Pennerborn förlust Örebro
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 15 september 2019

FacebookXWhatsApp

Inte sedan 2017 hade Färjestad släpp in fler än fem mål i en SHL-match. Men i premiärmatchen hemma mot Örebro drabbades försvarsspelet av grus i maskineriet när Karlstadslaget föll med 4-6.

-Det går inte att släppa sex mål i SHL, det funkar inte säger lagets huvudtränare, Johan Pennerborn till HockeyNews.se efter premiärförlusten.

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport 

Färjestad hade inte förlorat en premiärmatch i SHL sedan 2013 och gick därför in till matchen mot Örebro med fem raka premiärsegrar i hockeytrunkarna. Ändå blev det en premiärkväll som slutade i mol för Karlstadslaget vars försvarsspel såg ut att lida av rampfeber. Lagets huvudtränare, Johan Pennerborn fick från båset se sitt lag släppa in totalt sex puckar under premiärkvällen.

-Det bästa är väl att premiären är avklarad. Den lämnar ganska mycket i övrigt att önska, vi gör fyra mål på hemmaplan men det som vi har visat upp i försvarsspelet hittills på försäsongen var som bortblåst. Det måste vi snabbt tillbaka till säger Pennerborn till HockeyNews.se efter förlusten. 

Senast Färjestad släppte in 6 mål eller fler så får man backa tillbaka bandet till den 16:e november 2017 då laget föll mot Skellefteå på bortaplan med 6-5.

– Att göra fyra mål är bra men det går inte att släppa sex mål i SHL, det funkar inte. 

Forwarden Mathias Bromé klev fram som matchhjälte för gästerna med sina två mål i matchen. Foto Johan Bernström/Bildbyrån

Är det just Örebros snabba spelvändningar som gjorde det svårt för er?

– Nej, det pratade vi om på förmiddagen med att ta ansvar för deras omställningar. Det var vi förberedda och förvarnade om. Det är mer individuellt som vi brister tycker jag.

Ett glädjeämne för huvudtränaren var annars att nyförvärvet, Victor Ejdsell levererade direkt från start. Den 24-åriga forwarden satte först själv 1-1 pucken i matchen och spelade sedan fram kedjekollegan, Linus Johansson fram till 2-2. 

– Victor är duktig och han kommer att vara till stor nytta för oss över 52-omgångar.

Nyförvärvet Victor Ejdsell levererade direkt i återkomsten till svensk hockey med både mål och assist. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Härnäst väntar en snabb chans till revansch för Färjestad när man på tisdag åker upp till Västerbotten för ett möte mot Skellefteå.

– Man behöver se matchen i efterhand men vi lär att kolla lite video för vi släpper in sex mål på hemmaplan.

Läs mer: "Målpetaren" sänkte Färjestad i premiären

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)