LIF-forwarden om premiärfesten: "Helt magiskt"

(9861) Oskar Lang

Publicerad: 15 september 2019

LEKSAND. Oskar Lang var en av festfixarna för Leksands IF under premiären mot Malmö med sitt 3-2-mål i inledningen av tredje. Efteråt hyllade han publiken som bar fram laget till seger.

– Trycket som är här inne när det är fullsatt är helt magiskt, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Leksand är tillbaka i SHL och i premiärsegern mot Malmö med 5–2 bars laget fram av ett fullsatt Tegera Arena.

– Det var riktigt skönt att komma in till det. Trycket som är här inne när det är fullsatt är helt magiskt.

Leksand inledde matchen bäst och tog också ledningen. Vid ställningen 1-1 fick man dock ett mål bortdömt, något som Oskar menar gjorde att laget tappade fokus. I slutet av den andra perioden lyckades man hitta tillbaka till spelet man visade upp i början av matchen.

– Vi pratade inte om något specifikt, utan mer att vi skulle släppa loss. Vi ville försöka få mer tryck på kassen. Malmö ledde ju skotten ganska mycket, så vi ville få fler puckar på mål.

Oskar bildade en kedja tillsammans med Andrée Hult och Linus Persson, en formation som genom hela matchen var ett ständigt hot framåt. Själv är 22-åringen dock aningen kritisk till sin egen insats.

– Jag kom inte in i det i första och vår kedja fick inte fast pucken. Men vi kom in i det, i tredje spelar vi som vi ska göra med mycket fart och spelar pucken till varandra.

Ett mål kom från Langs klubba. När Leksand gick på knock out i början av den tredje perioden var det han som gjorde ledningsmålet fram till 3-2.

– Pucken studsade på deras back och jag tänkte bara att jag ska ta pucken till deras mål och göra det bästa av saken. Jag vet inte riktigt själv vad jag gjorde, men jag fick med mig pucken och det var jäkligt skönt, berättar han.

Segern var Leksands första premiärseger i högsta serien på sju försök.