HockeyNews
PLUS

Fem extremt viktiga premiärmatcher

(2101) Hockeyettan
Montage

Publicerad: 14 september 2019

FacebookXWhatsApp

En bra start är a och o. Det är så det brukar heta och så är det även den här säsongen i Hockeyettan. Flera av serierna ser oerhört ovissa ut inför helgens första nedsläpp. Idag listar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg fem premiärfighter som är mer än en premiär, där de första poängen som ska fördelas är av oerhört stor vikt.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

SK Lejon-Kalix (norra, söndag)
Här är det främst bortalaget som går in med en ofantlig press på sig. Hemmagänget SK Lejon är som traditionen bjuder bottentippat och kan gå in till sin hemmapremiär med en allt att vinna-mentalitet. Poäng är en bonus. Värre är det för Kalix. Laget ska till Allettan, allt annat är ett fiasko med tanke på hur halvdan den norra serien ser ut. Men laget har haft en bedrövlig försäsong där man inte bara förlorat utan i många fall dessutom gjort det stort. Här är det upp till bevis. En taskig start och det kan bli hjärnspöken.

Mörrum-Hanhals (södra, söndag)
Söderserien blir ett getingbo, det är de allra flesta överens om på förhand. Här har vi dock två lag som har en hel del att bevisa. Två lag som ingen riktigt vet var de står. Är de redan nu redo för att på allvar utmana storheterna i toppen eller är det aningen lite mer tillbakadragna tabellplaceringar som gäller? Mörrum har värvat ganska aggressivt med stjärnan Marcus Paulsson som kronjuvel, men har haft en problematisk försäsong och sparkat tränaren Sergei Joukov. Hanhals tappade de flesta av sina främsta aktörer efter fjolårssäsongens starka resultat och har tvingats bygga om från grunden. Det är två gäng som skulle må oerhört gott av en stark start.

Tyringe-Borås (södra, söndag)
Med tanke på hur stark söderserien är talar naturligtvis mycket för att det kommer bli bottenkamp för de här två gängen. För att de ska kunna undvika det krävs en bra start, annars kommer det bli synnerligen kämpigt med tanke på hur intensivt och stentufft spelschemat sedan kommer vara med idel hårdsatsande lag som motståndare. Här har båda chansen att sätta sin motståndare på plats från början. Tre oerhört tunga premiärpoäng står på spel.

Kumla-Lindlöven (västra, söndag)
Det räcker inte med att det här är ett derby med en hel del prestige i potten. Det är dessutom två lag som har mycket att bevisa. Inte minst för sig själva. Kumla har fått behålla stora delar av sitt lag, men tappat den yppersta spetsen och måste bevisa att det finns ett liv även efter Wictor Wänghult. Lindlöven storfloppade förra säsongen och har nu byggt om för att återigen satsa mot Allettan. Det är i stort sett krav på tre premiärpoäng mot antagonisten Kumla. Annars kan det börja gunga och är det något Lindlöven klarar sig väldigt bra utan är det en skakig start på säsongen.

Segeltorp-Vallentuna (östra, söndag)
Det nederlagstippade gänget mot den haussade utmanaren. Det blir en synnerligen intressant premiärfight. Historien om Segeltorp kan ni vid det här laget. I stort sett samtliga spetsspelare från fjolårssäsongen valde att gå tillbaka till Huddinge så fort Fredrik Mälberg lämnade rodret där och Segeltorp har därmed behövt bygga om och nytt med oprövade kort. Klart att de nederlagstippas då. Vallentuna å sin sida har gjort ett par starka värvningar, inte minst i Tobias Ericsson, och laget omtalas som en stark utmanare till att landa en Allettan-plats. Med andra ord är det upp till bevis här. När lagen nyligen möttes i en träningsmatch slutade det med seger 8-6 till Segeltorp.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)