HockeyNews
PLUS

Spelarkarriären kan vara över – vill bli tränare

(9870) Rohger Ohlsson
Bildbyrån

Publicerad: 15 september 2019

Han var med när Malmö Redhawks släppte fram en massa juniorer för tio år sedan. Nu kämpar forwarden Roger Ohlsson för att kunna göra comeback på isen efter dubbla hjärnskakningar de senaste åren. Men han berättar även om sina framtidsplaner som tränare.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

De två senaste åren har varit en mardröm för hockeyspelaren Roger Ohlsson, 27. Tre (!) tävlingsmatcher för moderklubben i Kristianstads IK i Hockeyettan är facit de senaste säsongerna för den tidigare Malmö Redhawks-spelaren. En längre avstängning och två hjärnskakningar har förstört hockeylivet för forwarden.

Inför förra säsongen såg han ut att vara tillbaka på allvar efter en hel och frisk försäsong. Men redan i premiären, derbyt mot Tyringe, var olyckan framme igen då 27-åringen drabbades av en ny hjärnskakning. Efter en tid konstaterades det av även den säsongen var över.

Sakta men säkert har Roger Ohlsson, som även har den obotliga sjukdomen MS (Multipel skleros), blivit bättre efter den senaste hjärnskakningen. Men tillräckligt pigg för att göra comeback på isen är han inte – än.

– Jag har fortfarande huvudvärk och hockeyn går lite på sparlåga, men jag vill verkligen spela igen. Suget går upp när man ser att alla laddar för premiären. Sedan vet jag inte om det är jätteklokt att fortsätta, men vi får se. Jag stänger inga dörrar, säger Roger Ohlsson, som berättar att han varit i kontakt med en del klubbar under sommaren.

– Det har varit bra klubbar på division 1- och 2-nivå. När jag har rört på mig på egen hand så har jag fått bakslag så det har väl aldrig blivit aktuellt med någon klubb än.

Civilt fungerar livet för Roger Ohlsson som arbetar som anläggare i Kristianstad.

Tänker du något på att avsluta spelarkarriären?

– Jag vet inte riktigt. Tiden rinner iväg och jag är inte 20 längre. Det ser väl inte jätteljust i dagsläget.

Men oavsett om det blir fortsatt spel eller inte så kommer Roger Ohlsson inte att släppa taget om hockeyn.

– Ja, jag har planer på att så småningom bli tränare. Jag brinner för sporten och känner att jag har en del idéer jag vill testa. Men jag har inte bråttom med att bli tränare.

För moderklubben Kristianstads IK väntar debut i Hockeyallsvenskan med premiärmatch hemma mot Tingsryd om drygt en vecka. Roger Ohlsson följde succésäsongen i fjol från läktarplats.

– Väldigt kul att de lyckades jag gå upp. Även om jag inte var delaktig så tillhörde jag laget och såg alla matcher. Det ska bli spännande att följa dem i allsvenskan.

Hur kommer det att gå för dem?

– Svårt att säga, de kommer säker går bra i början, men totalt sett lär de nog hålla till på den undre halvan, säger Roger Ohlsson.

Daniel Grozdanovski

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS