HockeyNews
PLUS

SHL-backen missar premiären – nu öppnar Örebro för förstärkningar

(9758) Alfred barklund skadad
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 4 september 2019

FacebookXWhatsApp

Örebro Hockey har drabbats av ytterligare en skada på backsidan där junioren Alfred Barklund nu kommer att missa SHL-inledningen. Laget har just nu enbart sex ordinarie backar tillgängliga vilket gör att man nu ser efter möjligheten att hitta förstärkningar.

– Vi håller ögon och öron öppna på vad marknaden har att erbjuda, säger huvudtränaren Niklas Eriksson till HockeyNews.se

Under gårdagen tvingades Örebroforwarden Viktor Lodin uppsöka sjukhus efter att han i en duell brakat in i sargen. Lodin fanns inte heller med på onsdagens träning, men nu kommer lugnande besked kring skadan.

– Det var ingenting brutet så det var ju positivt, samtidigt så har han fått en liten smäll på axeln så han blir borta i några dagar till att börja med, säger Örebros tränare Niklas Eriksson till HockeyNews.se  

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Dock drabbades Örebro av en ytterligare skada på tisdagens träning då den 18-åriga backen Alfred Barklund tvingades utgå och som nu kommer att missa lagets SHL-premiär i nästa vecka.

– En muskelbristning, han blir borta ett par veckor här räknar vi med.

Tidigare har Örebro också backen Lukas Pilö på skadelistan med en knäskada och som beräknas komma till spel tidigast om en månad. Detta gör att laget just nu bara har sex ordinarie backar tillgängliga i laguppställningen och nu öppnar Eriksson för att det kan bli aktuellt att få in förstärkningar till den lagdelen.

Skulle du vilja se att ni får in någonting i nyförvärv innan premiären?

– Det klart att gå in i serien med sex ordinarie backar bara är lite tunt. Samtidigt så ska det vara någonting som är värt att ta in också. Vi har ju flyttat upp en kille från juniorerna som heter Erik Norén som har gjort det jättebra i några matcher här. Vi håller ögon och öron öppna på vad marknaden har att erbjuda men i nuläget så är det ju inte jättemycket. 

– Det är möjligen att det kommer att hända saker, men i nuläget är det ingenting som vi har sagt att just den här spelaren är intressant. Vi tittar ju brett så att säga och skulle det vara någonting som vi tror kan hjälpa oss över tid så kan det vara intressant, men det ska passa också. Både Lukas (Pilö) och ”Affe" (Alfred Barklund) är ju två spelare som vi tror på i framtiden och de är ju inte borta för hela säsongen. Här och nu så kan det ju bli lite tunt när vi drar igång med fyra matcher på en vecka.

Kan det bli läge att rekrytera någon på ett korttidskontrakt?

– Det skulle ju kunna vara något sådant också, med en kortare lösning som bara är för den närmaste tiden då både Pilö och Barklund är tillbaka här inom inte allt för lång framtid.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)