HockeyNews
PLUS

Skänker 100 klubbor: "Han är en oerhört viktig förebild"

(9731) Arlanda Wings
Henrik Sjöberg / HockeyNews.se

Publicerad: 3 september 2019

MÄRSTA. William Karlsson har alltid haft en nära relation till Arlanda Wings.

Nu har han klivit in och stöttat klubbens hockeyskola, skänkt 100 klubbor till barnen och fortsätter att vara en ambassadör för moderklubben.

– William är en oerhört viktig förblld för barnen och han peppar hela organisationen. Vi är väldigt stolta över honom, säger Annika Bröms som är ansvarig för klubbens hockeyskola.

Wings Hockeyskola – Powered by William Karlsson.

Där har ni nya namnet på Arlanda Wings Hockeyskola som William Karlsson nu bestämt sig för att stötta och vara en del av.

Moderklubben har alltid legat nära till hands för Vegasstjärnan som nyligen skrev på ett nytt åttaårskontrakt med NHL:s färskaste klubb.

– William har alltid lyft Arlanda Wings och det är vi väldigt glada och stolta över. Han skriver autografer och finns här under sommartid och han har alltid varit en otroligt bra förebild för våra unga och det gör oss väldigt glad, säger Annika Bröms.

•••

SE OCKSÅ – HockeyNews.se träffar William Karlsson


HockeyNews.se var på plats i Pinbackshallen i samband med att Karlsson hälsade på barnen under hockeyskolan och han passade samtidigt på att skänka 100 klubbor från tillverkaren Warrior – som Karlsson själv använder sig av.

– Det är ju fantastiskt. För några år sedan tog vi ett beslut att lägga mer kraft på hockeyskolan. Vi vill att föreningen ska blir större och starkare och då gäller det att bygga från grunden. Vi vill stå för bredd och spets och en kille som William är en bra förebild för alla, inte bara för det han gör på isen utan även utanför. Han har blivit valt till årets idrottsprofil i kommunen och ger alltid tillbaka till där han kommer ifrån. Han peppar hela organisationen och vi är stolta över honom, säger Annika Bröms.

Klubben arbetar ständigt med att locka fler till ishockeyn och man använder sig av olika tillvägagångssätt.

•••

SE OCKSÅ – William Karlssons om sitt klubbval


– I hockeyskolan har vi 50 pass från september till mars, två gånger i veckan och vi har startat träningar för tjejer. Det betyder jättemycket att William ser behovet av att bygga från grunden. I Sigtuna och Märsta bor det många människor med olika nationaliteter och många har inte en naturlig relation till ishallen, säger Annika Bröms och fortsätter:

– Det är många som inte för föräldrar eller syskon som spelat tidigare, då krävs det en del för att ta sig hit och därför startade vi något förra året som vi kallar för ”Skridskoskola för alla”. Det är svårt att få unga att börja med ishockey direkt men det här är gratis och man får sajna upp sig på tio tillfällen, en timme per gång, då vi lär barnen att åka skridskor, säger Annika Bröms.

Foto: Henrik Sjöberg

Klubben har dessutom tagit fram ett eget ”skridskoborgaremärke” som barnen får testa på som en del i att lära sig åka skridskor.

– Beslutet är att göra detta i tre år och det blev en succé första året med 60 barn som kan åka skridskor nu. Det känns väldigt kul, säger Bröms.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS