HockeyNews
PLUS

Fyra ögonbrynshöjare under försäsongen

(9665) Kalix Gustav Griborn
Peter Skaugvold/Bildbyrån

Publicerad: 31 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

Försäsongen har kommit ungefär halvvägs och lag slår varandra till höger och vänster utan att det går att dra några direkt tydliga slutsatser. Men några saker sticker ut. Idag listar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg fyra saker som höjer ögonbrynen lite extra så här långt under försäsongen i Hockeyettan.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Strömsbros läckage
Som nykomling har Strömsbro inte gömt sig bakom falsk blygsamhet och klyschor om att ”spela för att hålla sig kvar” utan vågat ha höga ambitioner och sikta mot Allettan redan sin första säsong i Hockeyettan. Men försäsongen så här långt visar att det finns mycket att lära för den förhållandevis oerfarna truppen. De individuella misstagen har haglat och inte minst defensivt har Strömsbro väldigt mycket att rätta till. Något som resultaten 0-7 mot Hudiksvall, 6-7 mot nederlagstippade Malung och 0-3 i den efter 12 minuter avbrutna returen mot Hudik skvallrar om. Vi snackar om ett läckage.

Kalix usla start
Kalix har de senaste åren positionerat sig som ett stabilt lag i toppen av den norra ettan och spås trots det tunga tappet av poängspelaren Felix Olsson (som flyttat till Tingsryd) att vara med i diskussionen där uppe i år igen. Det är kollektivet som gör det i Kalix, men så här långt under försäsongen har det inte fungerat alls. Faktum är att gänget varit rent uselt och två gånger om blivit mosade av konkurrenten Piteå (0-7 och 1-6) samt fallit knappt (3-4) mot det Narvik som övriga Hockeyettan norra-kollegor ganska lätt har kunnat avfärda. Nästan så att det är lite oroande. Helgens DM-spel (möten med Brooklyn Tigers, Kiruna IF, Kiruna AIF, Piteå och Boden) kan möjligtvis vara ett bra tillfälle att vända skutan och få det hela på rätt köl igen.

HC Dalens fyra raka
Spelarflykten från HC Dalen kunde ni läsa om i en längre intervju med tränaren och sportchefen Per Gustafsson här på HockeyNews under veckan. Den forne storspelaren har i stort sett tvingats bygga ett helt nytt lag och borde enligt logikens alla regler ha en ganska lång startsträcka för att få det hela att sitta. Men resultatmässigt har HC Dalen fått en flygande start på försäsongen med fyra raka segrar. Det har blivit 5-1 borta mot Borås, 3-2 (efter straffar) borta mot Mariestad och 4-2 borta mot Skövde innan det följdes upp med 4-1 mot Borås i den avbrutna hemmapremiären i onsdags. En minst sagt imponerande öppning även om de självkritiska rapporterna från Norrahammar lyder att spelet trots allt lämnar en hel del mer att önska.

Köpings dominans av öst
Det ska inte förväntas någon vidare gästfrihet om man kommer till Köping, i alla fall inte om man gjort resan dit från Stockholm. Hemmagänget har som start på den här försäsongen verkligen spänt musklerna och satt sina gäster från huvudstaden på plats. Det startade med ett tidigt 0-2-underläge mot stjärnfyllda Huddinge i första träningsmatchen för säsongen, men det vände gänget runt till en 3-2-seger och när Hammarby kom på besök i veckan som gick blev det kross med 6-0. Nu återstår att se hur det artar sig när det väntar motstånd av lite mer lokal art. I helgen arrangerar klubben cup hemma i ishallen med matcher mot Surahammar (3-4 efter straffar), Fagersta och Arboga.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)