HockeyNews
PLUS

Fem ”under radarn”-värvningar som kan göra succé

(9590) Ludvig Jansson / Joakim Stjern Svensson
Bildbyrån

Publicerad: 24 augusti 2019

Många celebra och flashiga spetsspelare med stora förväntningar på axlarna har värvats till Hockeyettan inför kommande säsong. Men några av de kanske bästa värvningarna döljer sig ofta i skiktet därunder. Bland spelarna som värvas lite i det tysta. Idag listar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg fem värvningar som flugit lite under radarn men som kan vara ämnade för succé.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Oliver Kandergård, Forshaga (hämtas från Huddinge)
Det går undan när den lille anfallaren sätter iväg och när han efter att ha tillbringat några juniorsäsonger i Leksand seniordebuterade för Huddinge säsongen som gick blev det en säsong som sakta stegrade. Kandergård visade upp en synnerligen orädd karaktär och blev bara bättre och bättre ju längre säsongen gick. En frisk fläkt som makar på sig nu när Huddinge ånyo fyller truppen med gamla stjärnor. Trippen tillbaka till Värmland och kontraktet med pånyttfödda Forshaga känns intressant, kan vara det som sätter fart på karriären på allvar.

Ludvig Jansson, Borås (hämtas från Helsingborg)
De senaste säsongerna har det inte direkt sprudlat i poängkolumnerna, men Jansson har det i sig och har framförallt under sju raka säsonger i Helsingborg bidragit med trygghet och stabilitet. Det är en klok center som på Hockeyettan-nivå är en typisk sådan spelare som gör sina lag bättre. Han betraktas definitivt inte som någon av de stora värvningarna inför kommande säsong, men här kan nykomlingen Borås ha gjort ett riktigt klipp.

Joakim Stjern Svensson, HC Dalen (hämtas från HV71 J20)
Kommer man från HV71s J20 har man gått en bra skola och Stjern Svensson har vid ett flertal kortare utlåningar (till Skövde, Vimmerby och HC Dalen) visat att han har potentialen att vara spets på Hockeyettan-nivån. Nu får han chansen att för första gången göra en hel seniorsäsong och han blir kvar i Jönköping för att göra det. Här har HC Dalen en potentiell poängspruta som fortfarande agerar lite i anonymiteten, men som garanterat kommer kliva ur den under säsongens gång.

Jonathan Ström, Skövde (hämtas från Köping)
Säsongen som gick gjorde han 28 poäng (14+14) på 40 seriematcher för Köping. Det är verkligen inte illa pinkat och Ström har under de fyra säsongerna han spenderat i klubben precis som så många andra haft en utvecklingskurva som sakta men säkert klättrat uppåt. Det är vad som händer med ambitiösa spelare i Köping. Ändå har det talats förvånansvärt lite om den skicklige tekarens flytt till seriekonkurrenten Skövde. Kanske blir den kommande vintern säsongen då han på allvar börjar göra väsen av sig även i de större rubrikerna.

Johan Zarwel, Hanhals (hämtas från Helsingborg)
En kortare utlåning till Karlskrona under den gångna säsongen indikerar att det i alla fall finns de som börjat uppmärksamma potentialen i den här ynglingen. Ändå har Rögle-produkten i tysthet kunnat byta degraderade Helsingborg mot Hanhals inför kommande säsong. Den gångna vintern gjorde han 12 mål. Nu kommer han till ett Kungsbacka-gäng som tappat hela sin förstalajn och är i skriande behov av en ny snajper efter Robin Carlsson. Bli inte förvånade om Zarwel med rätt förtroende fördubblar sin målskörd i sin nya klubb.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

Dela artikeln

FacebookXWhatsApp

Följ ämnen i artikeln