AnnonsAIK:s provspelande forward avstängd för slagsmål i första träningsmatchen


20 augusti
Den KHL-meriterade ryske forwarden Denis Tolpeko är på tryout hos AIK i hopp om att spela till sig ett kontrakt.
Men redan i sin debut i träningsmatchen mot Västerås drog han på sig ett matchstraff för slagsmål. Nu har han blivit avstängd under resten av sin prövotid i AIK.

Annons

Presenteras av Coolbet – odds från Hockeytvåan till SHL

Det var i lördagens träningsmatch mot Västerås som AIK-forwarden Denis Tolpeko rök ihop med VIK-backen Alexander Younan.

Båda spelarna fick grovt matchstraff för slagsmålet 14.21 in i den andra perioden i matchen som Västerås till slut vann med 6-1.

Västeråsbacken Alexander Younan blir avstängd från två träningsmatcher efter slagsmålet mot AIK i lördags. Foto: Bildbyrån.

Enligt rapporten kastade båda spelarna handskarna och slog mot huvudet upprepade gånger. Ingen av dem ska ha blivit skadad, men det var bara att lämna isen och matchen.

På tisdagen kom ett beslut från disciplinnämnden som redogör för händelsen och berättar att spelarna har dömts till två matchers avstängning.

För Denis Tolpeko, som hade ett provkontrakt som täckte in tre matcher, innebär det att han kommer att vara avstängd från de två återstående matcherna under prövotiden hos AIK.

LÄS MER: Lämnade hockeyn – nu vill han ta plats i AIK: “En storklubb”

34-årige Tolpeko, som inte spelade ishockey på hela förra säsongen, men som har spelat 350 matcher i KHL, har valt att inte förklara sig inför disciplinnämnden.

Alexander Younan har däremot gett sin förklaring till slagsmålet och upprinnelsen till det:

”Min syn på situationen är den att AIK:s spelare nr 55 Tolpeko tacklade mig från blindside nere i AIK:s zon tidigare i samma byte. Som tur är tog inte tacklingen så allvarligt. Senare i samma byte hamnade vi framför vårt mål och diskussion uppstod, vilket utvecklades till bråk där deras spelare nr 55 Tolpeko kastade handskarna. Jag gjorde detsamma för att kunna försvara mig”.Här kan du läsa mer om Hockeyallsvenskan

Annons


Annons

Annons

Annons