HockeyNews
PLUS

Backtalangen skriver korttidskontrakt med Timrå: "Känns bra"

(6717) Filip Westerlund-opti
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 19 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

Han har varit kontraktslös sedan säsongen tog slut i våras. Nu står det klart att 20-årige backen Filip Wersterlund inleder säsongen i Timrå, som han kom till i slutet av den gångna säsongen. 

– Att Filip kommer till oss nu passar oss jättebra, säger klubbens sportchef Kent Norberg. 


I våras genomförde Timrå och Frölunda ett spelarbyte, då David Printz och Filip Westerlund bytte plats med varandra. Väl i Timrå hann Westerlund med att göra fyra matcher under våren. 

Hans kontrakt gick ut efter säsongen och har sedan dess varit klubblös. Nu står det klart att han fortsätter i Timrå, i alla fall inledningsvis. 

Klubben meddelade under förmiddagen att man kommit överens om ett korttidskontrakt som gäller fram till den sista september. 

 Att Filip kommer till oss nu passar oss jättebra. Marcus Hardegård är som bekant inte spelklar och blir det först i början av oktober. Vi vet vad vi får av Filip sedan han var här i våras och jag tror att detta blir bra för både oss och Filip, säger klubbens sportchef Kent Norgberg till timraik.se.  

Den 20-årige backen som representerade Juniorkronorna vid JVM i fjol och som draftades av Arizona 2017 ser nu fram emot att få återvända till Timrå. 

– Jag kom ju hit i vintras/våras så jag vet ju vad jag har här i Timrå. Överlag så känns det väldigt bra att få komma tillbaka hit och i varje fall starta upp säsongen här, säger han. 

LÄS MER: Här är alla träningsmatcher för lagen i Hockeyallsvenskan

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)