HockeyNews
PLUS

Tornberg: De utmanar om SM-guldet

(9540) Johan Tornberg
John Falck/HockeyNews.se

Publicerad: 19 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

Vilka lag kommer finnas med i guldstriden, vilka blir "mittenlagen" och hur klarar sig nykomlingarna Leksand och Oskarshamn?
HockeyNews.se har träffat C More-experten Johan Tornberg som i en lång intervju berättar om sina förväntningar på den stundande SHL-säsongen. 

 SHL presenteras av ATG Sport


Lördagen den 14 september så går startskottet för SHL-säsongen 2019/20. Med två nykomlingar i högstaligan och flera klubbar som rustar för ett långt slutspel så finns en rad intressanta frågeställningar inför det stundande hockeyåret.

HockeyNews.se har träffat experten Johan Tornberg som ger sin syn på vad vi kan förvänta oss av årets SHL-upplaga. 

Vilka är utmanarna till SM-titeln i år?

– Frölunda kommer att vara där i år igen, jag är helt övertygad om det. Djurgården kommer vara där i år igen, jag tror att Färjestad och Luleå. Det är dom topp fyra som jag har när jag resonerar när det gäller SM-guldet, säger Tornberg.

Vad gäller nykomlingarna Oskarshamn och Leksand så förväntar sig dock inte Tornberg några speciellt framskjutna placeringar.

– Får Oskarshamn ihop ett försvarsspel och inte blir så påverkade av förluster, kunna få med sig sin hemmaarena, få gruppkemin, ja men då kan dom överraska mig. Jag har jättesvårt att se att Oskarshamn ska kunna göra något annat. 

– Jag tror att Leksand kommer att kriga i botten av tabellen. 11, 12, 13, 14, någonstans där. Det är en etableringsfas för deras del, säger Tornberg som också tror att hemmafördelen kan bli en viktig i ingrediens i Leksands kamp om ett säkrat kontrakt.

Se hela klippet med Johan Tornberg i spelaren ovan. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)