HockeyNews
PLUS

Lista: Här är tio tänkbara skyttekungar i SHL kommande säsong

(9533) SHL-lista: Fagemo/Önerud/Lindqvist
Bildbyrån

Publicerad: 17 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

Om mindre än en månad drar SHL igång. Förra säsongen blev Djurgårdens Emil Bemström skyttekung i ligan.
Frågan är vem som blir årets stora målmaskin?
Mattias Ek, reporter och krönikör för HockeyNews.se, listar idag tio spelare som han tror har chansen på titeln.

SHL presenteras av ATG Sport

Sebastian Wännström, Leksand. Foto: Bildbyrån.

10 Sebastian Wännström, f, Leksand
Kommentar: Han har lagt en trist säsong i HV71 bakom sig. Det blev inte mycket speltid för den dessutom stundtals petade högerskytten. Skador har också förstört Wännströms chanser att fullt ut visa sin stora styrka: målgörandet. I Leksand kommer han att få en bärande roll och nog passade han på att prickskjuta in en puck mot sin förra klubb Brynäs i Ljusne.

Simon Önerud, HV71. Foto: Bildbyrån.

9 Simon Önerud, f, HV71
Kommentar: Det blev 17 mål för Önerud förra säsongen. Men visst borde det finnas 20 mål i HV71:s nye lagkapten? Med tanke på hur hårt han jobbar, hur gärna han vill ta sig in mot motståndarmålen och med den fina fysik han har så har han många faktorer som talar för ett målkalas. Han har en rejäl näve erfarenhet numera.



Brendan Shinnimin, Växjö. Foto: Bildbyrån.

8 Brendan Shinnimin, f, Växjö
Kommentar: Det kommer att slå gnistor om Shinnimin hela den här säsongen. Hörde ni det?! Gnistor! Den ofta tvärilske, långfingrige och oerhört underhållande kanadensiske forwarden gjorde 17 mål förra säsongen och jag blir rätt förvånad om han inte gör över 20 mål nu. Lakers förstår värdet av hans totala kapacitet och har nu förlängt hans kontrakt med två år den här gången.

Oscar Möller, Skellefteå. Foto: Bildbyrån.

7 Oscar Möller, f, Skellefteå

Kommentar: Skjut först, fråga sedan. Möller tvekar inte när det handlar om att komma till skott. Den nyutnämnde lagkaptenen i Skellefteå gjorde 19 mål senaste säsongen. Det var hans näst bästa notering i SHL, och det var ett mål mer än vad Joakim Lindström mäktade med.

6 Jaedon Descheneau, f, Brynäs
Kommentar: Som länk i kedjan med Greg Scott och Anton Rödin har Brynäs nye kanadensiske forward fått en trisslott värd att skrapa. Redan i första träningsmatchen mot Leksand visade Descheneau fin spelförståelse och ett gott samarbete med Rödin och Scott. Det gav både mål och assist. I Tyskland har han visat prov på dessa kvaliteter under en lång tid. Spännande!

Emil Molin, Malmö. Foto: Bildbyrån.

5 Emil Molin, f, Malmö
Kommentar: Trots bekymmer med ett knä förra hösten då det bara blev ryckvis med matcher hann han sätta fyra mål på de fyra SHL-matcherna för Malmö. I första träningsmatchen mot HV71 såg han fräsch, het och målsugen ut. Redhawks har saknat en måltjuv med Molins teknik, storlek och styrka. Allt ser väldigt lovande ut.

Daniel Zaar, Rögle. Foto: Bildbyrån.

4 Daniel Zaar, f, Rögle
Kommentar: Får man spela med Ted Brithén OCH Dennis Everberg är man nästan per automatik kvalificerad för den här listan. Zaar ser ut att ha kommit tillrätta igen hemma i Rögle efter utflykter till Luleå, Nordamerika och Malmö. Den 25-årige högerskytten blir en viktig pusselbit för Rögles offensiv den här säsongen.

Broc Little, Linköping. Foto: Bildbyrån.

3 Broc Little, f, Linköping
Kommentar: Även LHC:s nye tränare Bert Robertsson anser att Little är en toppspelare i ligan vilket sannolikt ger Little en stor roll i årets Linköping. Allt annat vore knäppt. Broc Little var lite skadedrabbad förra säsongen men har gjort 101 mål på 238 SHL-matcher och det mesta talar för att han kommer att fortsätta göra mål. Som mest under en SHL-säsong har det blivit 28.

Samuel Fagemo, Frölunda. Foto: Bildbyrån.

2 Samuel Fagemo, f, Frölunda
Kommentar: 19-årige Fagemo var med och vann SM-guld i sitt första slutspel. Och inte nog med det. Han bidrog med sex mål på 16 slutspelsmatcher. Och inte nog med det. Precis som Frölunda blev han bara bättre och bättre. Fagemo gjorde de sex målen på de åtta sista slutspelsmatcherna varav fyra mot Djurgården i finalen. Han har fortsatt visa bra form på försäsongen.

Michael Lindqvist, Färjestad. Foto: Bildbyrån.

1 Michael Lindqvist, f, Färjestad
Kommentar: Målfarligare än Victor Ejdsell? Eller Ville Leskinen? Vi får väl se. Färjestad kommer att ha grym offensiv konkurrens, men visst har ”Linkan” kapacitet att bli hela SHL:s skyttekung. Han behövde ingen tid att anpassa sig till SHL vid flytten från allsvenska AIK, vilket Leskinen kan behöva efter bytet till SHL. Det blir nog minst 25 mål från den här stockholmaren.

LÄS MER: Här är alla träningsmatcher för SHL-lagen

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)

Följ ämnen i artikeln