HockeyNews
PLUS

Sex spännande importer i Hockeyallsvenskan

(9530) zink tessier bartalis
Bildbyrån

Publicerad: 17 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

Utländska inslag är mer regel än undantag – och det gäller så klart även säsongen 2019/2020.

Här listar Johan Adamsson, reporter och krönikör på HockeyNews.se, sex spännande importer som är nya i Hockeyallsvenskan.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Kelsey Tessier, Västerås

Kommentar: Efter tre säsonger i Vienna Capitals i den österrikiska ligan återvänder den kanadensiske centern till Sverige igen. I Västerås är det tänkt att Kelsey Tessier ska vara en av lagets toppcentrar och det finns ingen anledning att tvivla på att det kommer bli så. 29-åringen har haft tre bra år i Österrike och är dessutom välbekant med svensk hockey sedan tidigare då han spelade i Sverige mellan 2013 och 2016. 


István Bartalis, Vita Hästen

Kommentar: Apropå återvändare som är välbekant med svensk hockey. István Bartalis är en av flera nya centrar i Vita Hästens nybygge och den ungerske landslagsmannen är helt klart den som är mest meriterad. Spelade både juniorhockey och seniorhockey i Troja/Ljungby innan han lämnade när Troja åkte ur Hockeyallsvenskan 2014. Kommer närmast från tre säsonger i Schwenninger Wild Wings i DEL och ser spel i Vita Hästen som en språngbräda till SHL.

István Bartalis har spelat allsvensk hockey med Troja/Ljungby – nästa säsong representerar han Vita Hästen. Foto: Bildbyrån

Joe Cannata, Björklöven

Kommentar: Det kan vara riskfyllt att plocka in nordamerikaner i laget, kanske särskilt på målvaktssidan. Men uppsidorna är många. På papperet har Björklöven fått in en spännande sparringpartner till Mattias Pettersson. Joe Cannata har aldrig spelat i NHL men har varit stabil i både AHL och ECHL de senaste åren. Han beskrivs som en lugn målvakt som inte stressar upp sig och det är precis vad Björklöven behöver efter det tunga fjolåret.


Dylan Zink, Karlskrona

Kommentar: Efter Karlskronas degradering våren 2018 blev det en utländsk prägel på förra årets lag. Den kommande säsongen kommer det sannolikt bara att vara en utländsk spelare i truppen: Dylan Zink. Han är dessutom tänkt att vara en ledande back i KHK i vinter. Den 26-årige kanadensaren gjorde sin första säsong i Europa i fjol då Sparta Sarpsborg-nyförvärvet blev fyra i backarnas poängliga i Get-Ligaen. Beskrivs som en tvåvägsback som är skicklig i powerplay.  

Dylan Zink (längst till vänster) har bytt Sparta Sarpsborg mot Karlskrona. Foto: Bildbyrån

Rob Bordson, Västervik

Kommentar: 31-årige Bordson har spelat på hög nivå tidigare och dessutom levererat bra där. Ur den aspekten känns Västerviks värvning av Bordson oerhört spännande. Men! Den amerikanske centern spelade inte en enda tävlingsmatch förra säsongen då han åkte på en korsbandsskada redan på försäsongen med sin österrikiska klubb, vilket gör Bordson till ett frågetecken. Kan han hitta tillbaka till nivån han höll i DEL dessförinnan har playmakern dock alla möjligheter att bli en offensiv nyckelspelare. 


Nikolai Belov, Almtuna

Kommentar: Med en månad kvar till seriepremiären presenterade Almtuna en riktig bomb. Den ryske backen Nikolai Belov har mängder av rutin, bland annat från VM-spel med Ryssland samt nio säsonger i KHL, där han under en kort tid var lagkamrat med Tony Mårtensson. Men det finns frågetecken. Den meriterade 32-åringen har varit skadad och har inte spelat hockey på två säsonger vilket gör värvningen en aning riskfylld. Hur lång blir startsträckan?

Här kan du läsa mer om Hockeyallsvenskan 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)