HockeyNews
PLUS
Förbundsnyheter
Lag

Ligan saknar lag

(29580) Dan Labraaten

Leksandslegendaren Dan Labraaten till Hall of Fame

Leksandslegendaren Dan Labraaten väljs in i svensk ishockeys Hall of Fame. Hyllningen kommer att ske på hemmaplan i Leksand.

27 oktober 2023
(28732) publik visitation

Ökade terrorhotet – därför ska alla åskådare visiteras

Det skärpta säkerhetsläget i landet gör att svensk hockey behöver se över rutinerna i samband med matcher ute i arenorna. Samtliga åskådare kommer att visiteras före matcher i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan.

23 augusti 2023
(28358) Anders Larsson

Larsson omvald som ordförande – och disciplinnämnden kan dela ut miljonböter

Anders Larsson fortsätter som ordförande för Svenska ishockeyförbundet. Det stod klart under lördagens förbundsmöte. Samtidigt klubbades det igenom att disciplinnämnden ges möjligheten att dela ut miljonböter om så krävs.

17 juni 2023
(26927) Damjuniorer

Svensk ishockey inför juniorserier på flicksidan: "Tar nästa steg"

Från och med nästa säsong startas juniorserier på flicksidan upp. Det meddelade förbundet under onsdagen. – Vi tar nästa steg och vi gör det tillsammans med hela hockeyfamiljen, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

8 mars 2023
(26690) Juniorhockey

Förbundet bryter med hockeykonsulenterna efter 18 år

Svenska ishockeyförbundet meddelar nu att de bryter med de hockeykonsulenter som har ansvarat för utbildning av spelare och ledare. Samtidigt ska nu hockeykontoren ta ett större operativt ansvar för utvecklingen av ledarna. 

19 februari 2023
(26501) Anders Larsson tillförordnad ordförande SOK

Sverige undersöker möjligheten att arrangera vinter-OS 2030

Sverige överväger att arrangera vinter-OS och Paralympics 2030. – Vi skulle inte sitta här om vi inte trodde på möjligheten, säger Anders Larsson, SOK:s tillförordnade ordförande tillika ordförande för Svenska ishockeyförbundet.

8 februari 2023
(15008) Hartwall Arena

Finlands ishockeyförbund fortsätter bojkotta ryskägda Hartwall Arena

Finlands ishockeyförbund fortsätter att nobba ryskägda Hartwall arena. Därför flyttas Karjalaturneringen bort från Helsingfors även till hösten.

30 januari 2023