Topplaget vann tionde raka

(577) klubbor puckar
Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 8 november 2017

Segersviten lever vidare – och Kallinge/Ronneby tuffar fortsatt på i toppen. Kvällens 4–2-seger hemma mot Vimmerby var KRIFs tionde raka i Hockeyettan Södra.

Marcus Karlström gav hemmalaget planenligt ledningen med 1–0 sju minuter in i matchen, men Hampus Harlestam kvitterade omgående och några minuter senare gjorde Markus Modigs dessutom 2–1 för Vimmerby.

Därefter blev det en lång jakt för KRIF, som dock fick vänta på att få utdelning.

Johan Lundgren fixade kvitteringen halvvägs in i tredje perioden och bara en dryg minut senare sköt Miika Häikkilä segermålet för KRIF. Andreas Nordfeldt spikade slutresultatet, 4–2, i öppen kasse och KRIF befäster därmed serieledningen i den södra serien.

I den västra serien förlorade Borlänge överraskande hemma mot nästjumbon Forshaga med hela 3–8 medan Västerås bekvämt städade av Surahammar och vann med 7–1.

I östra vann båda de topplagen Huddinge och Hudiksvall, mot Gripen (4–1) respektive Hanviken (4–0).

I norr tog Sollefteå en sällsynt trepoängare när man bortabesegrade SK Lejon med 4–1.