HockeyNews
PLUS

"De bara grisar runt"

(903) Mariestad logga
Bildbyrån

Publicerad: 7 november 2017

FacebookXWhatsApp

Efter två raka segrar över toppkonkurrenten Mariestad sågar nu Västerås-forwarden Oscar Pettersson motståndet.

Västerås som ramlade ur Hockeyallsvenskan i våras och hårt satsande Mariestad är två av de mest uppskrivna och vassaste lagen i hela Hockeyettan. Två lag som gör allt för att sätta sig i respekt hos varandra inför Allettan som väntar efter jul.

Efter att Västerås lyckats vinna (3-1) inför storpublik i Katrinhallen i Mariestad i helgen och därmed säkrat sin andra raka seger mot Bois passar Västerås-forwarden Oscar Pettersson på att skicka en känga till toppkonkurrenten.

- Jag vet inte riktigt vad jag känner för Mariestad… Känns som de bara grisar runt ute på isen och deras PP t.ex., de försöker bara slänga in puckar på mål och ha typ fyra pers där inne. Tycker det speglar hela Mariestad, säger han till bloggen VIK Fan Central

I höstens seriepremiär i ABB Arena i Västerås (en match VIK vann med 4-3) gjorde Mariestad allt för att störa hemmalaget och nu är det alltså VIKs tur att bjuda igen. Den mentala kampen är i full gång.

I vår väntas Västerås och Mariestad göra upp med lag som KRIF, Kristianstad, Piteå, Huddinge och Hudiksvall om de ärofyllda platserna i kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)