HockeyNews
PLUS

DIF- och FBK-spelare stängs av

(800) Ilari Melart
Bildbyrån

Publicerad: 29 oktober 2017

FacebookXWhatsApp

Djurgårdscentern Linus Johansson och Färjestadsbacken Ilari Melart anmäldes till disciplinnämnden under söndagsförmiddagen. Vid lunchtid, samma dag, blev det klart att de båda spelarna stängs av i två respektive tre matcher.

Strax efter den andra perioden i var slut i matchen mellan Skellefteå och Djurgården utbröt ett större bråk mellan de båda lagen. DIF-spelaren Linus Johansson ovanpå Skellefteås Emil Djuse och valde att trycka ner Djuses huvud mot isen. På söndagsförmiddagen anmäldes Johansson till disciplinnämnden och vid lunch kom domen: Två matchers avstängning och 5000 kronor i böter.

Ett par minuter efter att Linus Johansson hade fått sin dom gick disiplinnämnden ut med att även Färjestadsbacken Ilari Melart straffas för en situation som han var inblandad i under matchen mellan FBK och Brynäs. 

Det var i slutet av mötet i Löfbergs Arena som Melart delade ut en tackling i ryggen på Aaron Palushaj. Melart fick matchstraff för förseelsen och ytterligare ett matchstraff för ett bråk som följde tacklingen på Brynässpelaren. Händelsen gick senare vidare till disciplinnämnden som under söndagen valde att stänga av Melart i tre matcher. FBK-spelaren tvingas dessutom betala 21 000 kronor i böter.

Läs Linus Johanssons dom här.
Läs Ilari Melarts dom här

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)