HockeyNews
PLUS

DIF-ikonen kollapsade på isen

(541) nichlas falk svimmar
Olle Wande/Bildbyrån

Publicerad: 12 oktober 2017

FacebookXWhatsApp

Nichlas Falk hyllades storartat på Hovet – men ceremonin tog en otäck vändning när Falk helt plötsligt föll ihop på isen.

Djurgården pensionerade Falks nummer 16 genom att hissa upp hans tröja i Hovets tak. Men när den nu 46-årige Falk skulle gå fram och hålla tal föll han helt plötsligt ihop.

– 16 år i Djurgårdströjan som summeras med att tröjan hissas här i taket på Hovet. För mig är det större än SM-guld. För mig är det större en VM-guld, sa Falk.

Det var när han skulle tacka sin hustru Gunnela och nämnde hennes namn som han svimmade. Som tur var dämpade den röda mattan hans fall bakåt.

Djurgårdsikonen låg avsvimmad på röda mattan men hämtade sig snabbt och greppade mikrofonen och sa:

– Oj, vilken Youtube-grej.

Efteråt intervjuades Falk av C Mores expert Niklas Wikegård och då svartnade det igen för Falk som fick hållas om av Wikegård för att inte återigen falla till marken.

Han fick hjälp av läkarteam på plats.

– Jag märker att han börjar sluddra lite med orden. Jag frågade honom: Vad är en riktig djurgårdare? Och då märker jag att han får anstränga sig för att prata och så säger han: ”Nu måste jag nog hålla i dig”. Då känner jag att Nichlas blir tung. Men ”Bengan” (Djurgårdsläkaren Bengt Gustafsson) är där på två sekunder och massor av läkare som kollar puls och han får syrgas. Det är aldrig roligt, men det är inte så överdrivet läskigt när man vet vad det är, säger Wikegård.

Djurgårdens läkare Bengt Gustafsson:

– Det vi såg utspela sig på isen var ett klassiskt blodtrycksfall. När jag pratade med honom undrade han vad som hade hänt, säger han.

– Det kan vara allt från oregelbunden hjärtverksamhet till nervositet, stress och oro. Jag kan meddela att Nichlas mår bra. Han är på väg i ambulans till sjukhus. Vi ska ta reda på orsaken till varför det blev som det blev. Det finns absolut ingen anledning till oro. Det här ska ordna sig.

Nichlas Falk har den här veckan gått från att vara assisterande tränare till att bli huvudtränare i Hockeyallsvenskans bottengäng Södertälje SK, som sparkat tränaren Mats Waltin. Falk ledde SSK till seger i Örnsköldsvik mot Modo på onsdagskvällen i sin debut som huvudansvarig. På fredagen väntar ny match för Södertälje hemma mot Oskarshamn.

Efter matchen skickade både Djurgårdens och Färjestads tränare en varsin hälsning till Falk.

– Till att börja med från Färjestads sida hoppas vi att allt är bra med Nichlas. Djurgårdens läkare har varit inne och pratat med oss och berättat om läget, säger Färjestads assisterande tränare Anders Karlsson.

Robert Ohlsson:

– Hoppas Nichlas är okej, så klart. Det blir en jäkligt konstig förstaperiod.

Djurgårdens Calle Ridderwall:

– Det blev ett antiklimax och man hoppas självklart att allting var lugnt med "Falken". Man tänker kanske inte jättemycket hockey när han ligger avsvimmad bredvid båset. Man hoppas bara att det ska lösa sig. Vi har fått en uppdatering och han ligger på observation, men allt ska vara stabilt.



Klippet visas i samarbete med C More.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)