HockeyNews
PLUS

Växjö hoppas på Dahlén

(538) Jonathan Dahlén
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 12 oktober 2017

FacebookXWhatsApp

Jonathan Dahlén valde Timrå efter hemkomsten från Vancouver och är redo för comeback. Men den allsvenska klubben ser bara ut att få behålla honom en månad. När Dahlén har spelat sig i form hoppas Växjö att han tar klivet till SHL.

NHL-klubben Vancouver fattade beslut om att skicka hem stortalangen Jonathan Dahlén, 19, till Sverige för att komma i form efter det att han drabbats av sjukdomen körtelfeber. Valet föll på Timrå i Hockeyallsvenskan där han sköt 25 mål och fick ihop totalt 44 poäng på 45 matcher förra säsongen ihop med radarpartnern och nära vännen Elias Pettersson, som flyttat vidare till Växjö Lakers i SHL.

– För ett tag sedan bestämde vi att jag skulle åka hem och spela. Jag har haft körtelfeber och gått ned fem kilo bland annat. När jag valde att åka hem så var det väldigt svårt för mig att skriva på för en annan klubb än Timrå i Sverige, säger Dahlén till Hockeypuls.

Jonathan Dahlén är spelklar till fredagens hemmamatch mot Västervik i Hockeyallsvenskan.

– Jag trivs bra här och det här kommer vara bra för min utveckling att vara här. Först och främst ska jag komma i form och sedan får jag ta ett beslut med Vancouver längre fram, fortsätter Dahlén.

Enligt Vancouvertidningen Province kommer Jonathan Dahlén att spela den närmaste månaden i Timrå för att återfå styrkan och toppformen. Därefter är det meningen att han ska söka sig vidare till SHL. Eftersom vännen Elias Pettersson spelar i Växjö ligger det nära till hands inför fortsättningen av säsongen, som ska förbereda Dahlén för nästa säsong i Canucks.

– Deras sportchef (Växjös Henrik Evertsson) har hört av sig till oss, men det finns tre eller fyra svenska SHL-lag som är intresserade av honom, men först vill han få tillbaka styrkan, säger Canucks general manager Jim Benning till Province om Dahléns nästa klubbval.

– Han kommer att bestämma vad som är bäst för honom och han kan bestämma sig för att flytta dit (Växjö).

Elias Pettersson sa så sent som i lördags till Hockeynews.se om Dahlén och val av klubb:

– Hoppas så klart det blir Växjö, men det är hans beslut, inte mitt.

Brynäs och Linköping har nämnts bland övriga SHL-klubbar som är intresserade av Dahlén.

Det var NHL-klubben Ottawa som draftade Timråtalangen, men genom en trejd har Canucks fått rättigheterna till honom. När affären väl var genomförd blev Vancouverstjärnan Daniel Sedin väldigt nyfiken på vem den nye svenske Canucksspelaren var.

– Jag visste ingenting om honom. Men efter trejden försökte jag givetvis ta reda på vad han är för spelare. Jag pratade med vänner och familj hemma och de tittade på honom när han spelade och sa att han var något alldeles extra. Det är jättespännande. Där vi stod och få en sådan spelare betyder mycket för den här organisationen, säger Daniel Sedin till Province.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)