HockeyNews
PLUS

HV-ikon nära nytt toppjobb

(478) Fredrik Stillman
Stefan Persson/Bildbyrån

Publicerad: 9 oktober 2017

Fredrik Stillman kan vara på väg mot ett nytt toppjobb i hockeykarriären. Enligt ryska uppgifter är han aktuell att ta över som huvudtränare i en KHL-klubb

HV71-ikonen Fredrik Stillman, 51, kan vara på väg mot sitt första jobb som huvudtränare. Han är inne på sin tredje säsong som assisterande coach i KHL-klubben Admiral Vladivostok och har under sin tid jobbat nära med den vitryske huvudtränaren Alexander Andrijevskij, 49.

Men efter det att Admiral nu förlorat sju av de senaste nio matcherna är risken överhängande att Andrijevskij får sparken, uppger den ryska tidningen Sport-Express.

Fredrik Stillman pekas av tidningen ut som den mest sannolika ersättaren för Andrijevskij.

– Jag kan bekräfta att diskussioner pågår, men jag har inga mer kommentarer än så, säger Fredrik Stillmans agent Joakim Persson till Hockeynews.se.

Enligt Admiral Vladivostoks general manager Ildar Muchometov tar klubbens ägare i Moskva beslut under måndagen om Andrijevskijs framtid. Under tisdagen väntas spelarna bli informerade i Vladivostok under ett lagmöte, uppger Primamedia.ru.

Stillman har vunnit SM-guld (2004) som assisterande tränare till Pär Märts i HV71 och som sportchef, både 2008 och 2010. Som spelare var han med och vann HV71:s första SM-guld 1995.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS