HockeyNews
PLUS

Vännen hoppas på Dahlén

(465) Elias och Jonathan
Anders Bjurö/Bildbyrån

Publicerad: 8 oktober 2017

Elias Pettersson valde Växjö när han flyttade från Timrå till SHL. Nu hoppas Pettersson att radarpartnern Jonathan Dahlén ska återförenas med honom vid återkomsten till Sverige. – Hoppas så klart det blir Växjö, men det är hans beslut, inte mitt, säger Elias Pettersson

Elias Pettersson, 18, och Jonathan Dahlén, 19, har gjort stor succé i hockeyallsvenskan med Timrå. De har spelat tillsammans i tre år och bott ihop i två år. Inför den här säsongen valde Elias Pettersson att gå i sin storebror Emil Petterssons fotspår och följde efter till Växjö Lakers i SHL.

Jonathan Dahlén, som precis som Elias Pettersson har draftats av NHL-klubben Vancouver Canucks, har varit borta i Nordamerika, men efter det att han drabbades av körtelfeber bestämde Vancouver att det är bra för Dahléns utveckling att ta en säsong i Sverige och SHL.

Enligt Sportbladet är det Linköping som ligger bäst till i kampen om Jonathan Dahlén. Men under sommaren sa Dahlén till en radiokanal i Vancouver och till tidningen Province att han och Elias Pettersson kommer att spela tillsammans igen – denna säsong.

– Det har inte jag hört, säger Elias Pettersson lite trevande efter Växjös 2-1-förlust mot Djurgården på Hovet på söndagen.

– Så vitt jag vet så vet jag inte var han ska spela i år. Hoppas så klart det blir Växjö, men det är hans beslut, inte mitt, säger Pettersson, som har tre assist på sex matcher i SHL.

Vancouver Canucks kommer nu att låna ut Jonathan Dahlén till en klubb i SHL. Frågan är bara vilken.

– Ja, precis. Jag har försökt få fram ett svar… Men han har inte bestämt sig än. Det får ta sin tid. Han ska gå till det lag som känns bäst för honom, inte för att jag spelar i Växjö. Han ska gå på sin egen känsla tycker jag, säger Elias Pettersson diplomatiskt.

Hur skulle det vara att behöva möta Jonathan i SHL?

Här går Växjöbacken Eric Martinsson förbi i Växjös omklädningsrum och kastar in:

– Fan vad det luskas!

Och så är det ju. Många är nyfikna på om Pettersson och Dahlén återförenas.

– Om han väljer ett annat lag? Jag har inte spelat mot honom på högre nivå. Om det skulle bli så tror jag bara att det skulle bli roligt. Men hoppas väl på att det inte blir så bara, säger Elias Pettersson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS