HockeyNews
PLUS

Västerås värvar från AHL – tar in storväxt center: "Passar perfekt"

(28237) Nick Hutchison-Västerås
Bildbyrån/Skärmdump Manitoba Moose TV(montage)

Publicerad: 2 juni 2023

FacebookXWhatsApp

Västerås adderar storlek till sin centersida.
Det i form av amerikanen Nick Hutchison.
– Jag skulle beskriva mig själv som en stor och stark center med offensiva kvalitéer som även gillar att spela fysiskt, säger han i ett pressmeddelande.

Efter avslutade studier på Canisius College spenderade Nick Hutchison den följande säsongen i EHL med Indy Fuel där det blev 19 poäng på 47 matcher. Till den efterföljande säsongen exploderade han rejält och stod för 42 poäng på 31 matcher vilket ledde till att han lånades ut för totalt 32 matcher i AHL.

Spel i AHL blev det också under förra säsongen då Hutchinson gjorde nio poäng på 31 matcher för Utica Comets, som är farmarlag åt New Jersey Devils, utöver de fem poäng han gjorde på tre matcher för Adirondack i ECHL.

Och nästa säsong väntar alltså spel i Hockeyallsvenskan för den 28-årige centern, efter att han skrivit på ett kontrakt över den kommande säsongen.

– Nick passar perfekt in i vårt lagbygge och är den center som vi letat efter. Det är en härförare på isen med bra fart och spelsinne, så det känns riktigt bra, säger sportchefen Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)