HockeyNews
PLUS

VM-forwarden väljer bort Brynäs – skriver tvåårskontrakt på annat håll

(28226) Ludvig Hoff
Bildbyrån

Publicerad: 1 juni 2023

FacebookXWhatsApp
Brynäs visade intresse för den norske VM-forwarden Ludvig Hoff.
Men nu står det klart att han väljer bort spel i Hockeyallsvenskan.

HockeyNews.se har berättat att Stavanger-forwarden Ludvig Hoff varit ett hett namn för Brynäs till kommande säsong. Hoff spelade nyligen VM med Norge precis som Eirik Salsten som också var ett namn för Brynäs.

Men den norska VM-duon ser inte ut att flytta till Gävle. Salsten har ett kontrakt med Storhamar och på torsdagen blev det officiellt att Ludvig Hoff förlänger sitt kontrakt med Stavanger i ytterligare två år till 2025.

– Tveklöst en nyckelspelare för oss de kommande säsongerna. Ludvig är en eftertraktad spelare som väljer oss av en orsak. Det är en bra utgångspunkt, säger Stavanger-coachen Anders Gjöse till klubbens hemsida.

LÄS MERBrynäs visar intresse för VM-duo: "Vill egentligen inte gå in i detalj"

Ludvig Hoff gjorde ett mål i VM på sju matcher för Norge i Riga där norrmännen säkrade en plats i VM:s A-grupp till nästa säsong, bland annat genom att vinna över världsmästarna Kanada på straffar i gruppspelet.

– Jag vill mest av allt beskriva honom som en lagspelare av rang. Ludvig blir också viktig för kontinuiteten i omklädningsrummet och den norska stommen i laget framöver, säger Andres Gjöse.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)