HockeyNews
PLUS

VM-forwarden om toppvärvningen: "Där fick Luleå en bra spelare"

(28071) Pontus Andreasson Jonatan Berggren
Bildbyrån

Publicerad: 19 maj 2023

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. VM-forwarden Jonatan Berggren spelade med Luleåvärvningen Pontus Andreasson i NHL-klubben Detroits organisation den senaste säsongen.
Berggren tror på en ny bra säsong för Andreasson tillbaka i Norrbotten.

Luleå tar sats mot toppen av SHL igen. Efter SM-finalen 2022 blev det en djupdykning som slutade med en tiondeplacering den senaste säsongen.

En av anledningarna till Luleås stora succé våren 2022 var forwarden Pontus Andreasson som värvades från allsvenska Björklöven och som sedan slog igenom med ett brak i Luleå där han gjorde 18 mål och 20 assist under sin första SHL-säsong. När han även gjorde åtta mål och totalt 13 poäng på 13 slutspelsmatcher gav det honom ett NHL-kontrakt med Detroit.

Och där stiftade han bekantskap med VM-forwarden Jonatan Berggren.

– Vi var nära varandra när jag var i AHL. Det är en skitkul och rolig kille, ”skillad” (skicklig). Där fick Luleå en bra spelare, säger Berggren till HockeyNews.se i Tammerfors.

LÄS MERDetaljen i "Bulan" Berglunds kontrakt med Luleå – klubben behöver agera

Pontus Andreasson fick visserligen inte spela några NHL-matcher i Detroit med Berggren, men de lärde känna varandra under Berggrens kortare tid i Grand Rapids i farmarligan.

Luleå hoppas att Pontus Andreasson har utvecklats under sitt år i USA när han nu återvänder på ett långtidskontrakt till SHL-klubben.

– Jag tror att det kommer gå bra. Han hade en jättebra säsong innan han åkte över. Allt man har hört så trivs han där uppe. Skoj för honom att han fick komma till ett ställe där han vill vara, säger Jonatan Berggren om Pontus Andreasson.

En viss Linus Omark kommer säkert se till att Andreasson trivs extra bra i Luleåtröjan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)