HockeyNews
PLUS

De tjeckiska backarna lämnar sina SHL-klubbar – här väntas de hamna

(27296) Filip Pyrochta Vojtech Mozik
Bildbyrån

Publicerad: 30 mars 2023

FacebookXWhatsApp
Backen Filip Pyrochta lämnar Luleå och hans tjeckiske backkollega Vojtech Mozik flyttar från Rögle.
På torsdagen kommer det uppgifter om att de har hittat var sin ny klubb att spela för.

Filip Pyrochta, 26, kom till Luleå från finska Saipa inför deadline förra säsongen och var med om att spela SM-final med norrbottningarna. Hans kontrakt förlängdes över den här säsongen och han har inte missat en enda match.

På 52 matcher i grundserien stod Pyrochta för två mål och fyra assist. På slutspelets tio matcher blev det sedan ett mål och en assist. Nästa säsong ska han enligt hokej.cz spela för den tjeckiska klubben Mlada Boleslav och affären ska vara klar. I den tjeckiska klubben är den förre SHL-profilen Martin Sevc sportchef och i laget finns ex-djurgårdaren Tim Söderlund, som har förlängt sitt kontrakt över kommande säsong.

LÄS MERLuleå bekräftar – publikfavoriterna lämnar klubben

Rögle väljer i sin tur att inte förlänga kontraktet med den högerskjutande backen Vojtech Mozik, 30. Dubbelt OS-meriterade Mozik var med och vann Champions Hockey League med Rögle förra vårvintern.

Den här säsongen har han producerat 13 poäng (3 mål, 10 assist) på 49 matcher och en assist på de nio slutspelsmatcherna.

Enligt hokej.cz är Mozik på väg hem till Tjeckien där han är högaktuell för Kometa Brno. Votjech Mozik har förutom Rögle även spelat i SHL med Färjestad. Han väntas få spela i det tjeckiska landslaget under våren i hopp om att få en VM-plats.

Luleåbacken Julius Honka presenterades på torsdagen av schweiziska Bern. Honka har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)