HockeyNews
PLUS

HV71 och Oskarshamn i nya samtal om backen: "En helhet"

(27291) Rasmus Bengtsson HV71 Oskarshamn
Bildbyrån

Publicerad: 30 mars 2023

FacebookXWhatsApp
HV71 skrev ett treårskontrakt med Rasmus Bengtsson som flyttade från Djurgården till Jönköping.
Men succén i HV uteblev och Bengtsson fortsatte till Oskarshamn. Och det lutar åt att han blir kvar där.

Lejonet-fostrade backen Rasmus Bengtsson, 29, kom till HV71 från Djurgården inför den här säsongen. Men rätt snabbt hamnade Bengtsson i bekymmer med speltiden och i de tolv matcher som han var ombytt i HV71 hade han i snitt lite drygt åtta minuter på isen.

I slutet av november kom Bengtsson tillsammans med HV71 och Oskarshamn överens om en utlåning säsongen ut. I Oskarshamn fick den 29-årige skåningen spela ihop med den finländske landslagsbacken Juuso Riikola och det blev succé efter jul.

Bengtsson, som inte hade gjort någon poäng i HV71-tröjan stod för elva assist på 32 matcher i Oskarshamn och speltiden mer än fördubblades och han spelade nästan 20 minuter per match (19:43).

LÄS MERSSK förlänger med trio – men snuvas på Brynäsvärvningen: "Tråkigt för oss"

Men efter utlåningen i Oskarshamn återstår två år på kontraktet med HV. Frågan var Rasmus Bengtsson spelar framöver håller på att lösa sig. För HV71 gäller det också backen Filip Westerlund, som även han hade svårt att platsa och har lånats ut till den finska toppklubben Ilves i Tammerfors. Westerlund har kontrakt med HV till 2024.

– Jag har haft en liten sittning med Bengtsson, så vi får se. Det är en helhet. Vi pratar med dem och Filip spelar fortfarande i Ilves. Rasmus har spelat klart och var fantastiskt bra i Oskarshamn, så vi får se. Men vi har en dialog med dem och så beror det på lite grann hur vår trupp ser ut och vad vi kan se att det blir för plats och såna saker. Det är en helhetsbild, och vad de vill också givetvis, säger HV:s sportchef Kent Norberg till HockeyNews.se.

Oskarshamn ska ha uttryckt en önskan om att behålla Rasmus Bengtsson om det löser sig med kontraktsbiten.

– Vi har gott om tid och det viktigaste är att det blir rätt, inte hur fort allting blir utan vi tar steg för steg, säger Kent Norberg.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)