HockeyNews
PLUS

Västerås orkade inte – Björklöven vidare till semifinal

(27214) Joel Mustonen
Bildbyrån

Publicerad: 25 mars 2023

FacebookXWhatsApp

Björklöven gjorde vad de skulle mot Västerås och vann match fem med 5–0.
Nu väntar semifinalspel.
– Utan att vara kaxig så tycker jag att vi är bättre i alla delar av spelet, säger Alexander Wiklund i C More. 

Efter två raka segrar på bortaplan mot Västerås vände Björklöven hem till Winpos arena med matchbollar i ryggsäcken och man behövde inte mer än en chans för att smasha in den och säkra en plats i semifinalspelet.

Och det höll på att bli en drömstart för hemmalaget, som redan efter sju sekunders spel hade en puck i nät genom Joel Mustonen som jobbade in en retur. Efter videogranskning dömdes däremot målet bort då Johan Gustafsson i VIK-målet störts i samband med målet.

Det tidiga bortdömda målet lät Björklöven däremot inte påverka särskilt mycket. Sju och en halv minut senare hade Mustonen nämligen en puck i mål på godkänt vis och därifrån släppte Umeålaget aldrig greppet.

När tredje perioden drog igång var de ledning 3–0 för hemmalaget, efter bland annat ett nytt mål från Mustonen, och det hela slutade till slut 5–0 och 4–1 i matcher till Björklöven. Och matchbollen slogs in på hemmaplan inför en högljudd publik.

– Det är en fantastisk inramning som vanligt när vi spelar på hemmaplan, de har varit jäkligt trogna sista åren, det är underbart. Vi kommer ut helt okej men Västerås försöker göra en push i första, men vi kontrollerar det rätt bra och i slutändan maler vi ned dem och de orkar inte göra en sista push, säger Wiklund i C More. 

IF Björklöven–Västerås IK 5–0 (1–0, 2–0, 2–0)
Mål, IFB: Joel Mustonen 2, Gerry Fitzgerald, Alexander Wiklund, Linus Cronholm
Skott: 26–21 (8–6, 9–7, 9–8)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)