HockeyNews
PLUS

Djurgården skadefritt – så väntas kedjorna se ut i allsvenska premiären

(24647) Joakim Fagervall Djurgården
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 20 september 2022

FacebookXWhatsApp
SOLNA. Djurgårdens Joakim Fagervall huvudcoach ruskar av sig Björklövens tips om att vinna Hockeyallsvenskans grundserie.
Fagervall ser mest fram emot att sätta ihop ett skadefritt premiärlag.

Det är premiärvecka för Hockeyallsvenskan som drar igång på fredag. Och för första gången under försäsongen är Djurgården skadefritt. Forwarden Liam Öhgren, 18, är tillbaka efter den axelskada som han ådrog sig under junior-VM i Edmonton i augusti.

– Vi har ingen skada just nu. Han (Liam) tränade för fullt idag och har tränat i två veckor, säger Djurgårdscoachen Joakim Fagervall till HockeyNews.se.

Det gör att Djurgårdens kedjor till mötet med Västerås på fredag ser ut att vara spikade. Liam Öhgren väntas ta plats i kedjan med Ludvig Rensfeldt och Jonathan Lekkerimäki. Öhgren har inte spelat någon träningsmatch med Djurgården, men var med i JVM.

– Liam och Lekkerimäki har spelat väldigt mycket ihop under juniortiden och så har de ”Ludde” när nu, säger Joakim Fagervall.

Djurgården har 13 forwards då junioren David Blomgren är med och konkurrerar om en plats.

Stockholmsklubben Djurgården, som har 16 SM-guld genom tiderna, åkte ur SHL i våras, men får inte flest tips av ligans tränare på frågan vem som vinner Hockeyallsvenskan. Joakim Fagervalls före detta klubb, Björklöven, är segertippat och har varit i allsvensk final tre år i rad.

– Jag förstår att Löven blir det. Det är det kanske mest erfarna allsvenska laget vi har, säger Fagervall.

LÄS MER: Allsvenska tränarna tycker till – han blir poängkung i ligan

Är det skit samma att Löven får tipsen och inte Djurgården?

– Jag vet inte. Det var jättekul att vinna serien. Vi vann serien helt överlägset med Löven på 121 poäng för några år sedan. Det var jättekul och vi var väldigt förberedda, men det var även Modo som blev tvåa, säger Fagervall till HockeyNews.se.

När HV71 åkte ur SHL våren 2021 var Jönköpingslaget förkrossande överlägset sett till förhandstipsen och klubben satsade stenhårt ekonomiskt på att ta sig tillbaka omgående. Och lyckades.

Djurgården har också en superstark stomme inte minst med dubble Stanley Cup-vinnaren Marcus Krüger, OS-forwarden Daniel Brodin, erfarne SHL-centern Ludvig Rensfeldt och hemvändande KHL-centern John Norman.

– Det är roligt att vinna, man kan inte bli sämre av att vinna. Jag vinner gärna serien också, och sedan går jag upp på det. Man kan inte få för mycket. Men att Löven är tippade etta, det förstår jag. Det är det mest erfarna allsvenska laget, säger Joakim Fagervall.

Fakta/Djurgårdens förväntade kedjor i den allsvenska premiären hemma mot Västerås på fredag den 23 september kl 18:
Daniel Brodin–Marcus Krüger–Noah Östlund
Jonathan Lekkerimäki–Ludvig Rensfeldt–Liam Öhgren
Tim Söderlund–John Norman–Olle Liss
Fredrik Forsberg–Emil Berglund–Wiktor Nilsson
David Blomgren

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)