HockeyNews
PLUS

Deadline i NHL – Luleå hoppas slippa släppa fler spelare till NHL

(24003) Wallstedt Andreasson
Bildbyrån

Publicerad: 15 juni 2022

FacebookXWhatsApp
SM-finalisterna Luleå har tappat både målvakten Jesper Wallstedt och genombrottsmannen Pontus Andreasson till NHL.
Fler än så hoppas Luleå inte behöva släppa ifrån sig under sista dagen för NHL-övergångar.

SHL-klubbarna har blivit av med många unga och lovande spelare till NHL under våren och försommaren. Luleå har fått släppa Jesper Wallstedt till Minnesota Wild som draftade den 19-årige målvakten i förstarundan förra sommaren.

Detroit Red Wings har plockat till sig forwarden Pontus Andreasson som under sin första SHL-säsong i Luleå slog till med 18 mål och 38 poäng på 52 matcher och sedan åtta mål i SM-slutspelet där det till slut blev 13 poäng på 13 matcher.

LÄS MER15 juni närmar sig – NHL-lagen kan sno åt sig en rad SHL-spelare

Luleå har fler spännande spelare som Oscar Engsund, Pontus Själin och Isac Brännström, som skulle kunna vara något för någon av de 32 NHL-klubbarna. Men Luleås vice general manager Ulf Engman har inte fått såna signaler.

– Helt säker är man inte förrän datumet har gått, men vi har inga indikationer på att det är någon ytterligare från oss som är på väg i alla fall, säger Engman till HockeyNews.se.

15 juni är deadline för spelare med gällande SHL-kontrakt. Efter det behöver NHL-klubbarna köpa loss eventuella nyförvärv.

– Man törs inte säga säkert, men om det pågår något brukar ändå agenten höra av sig. Det har varit så tidigare. Ibland kan det dyka upp något sista dagen, säger Ulf Engman.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)