HockeyNews
PLUS

Gjorde över en poäng per match i Hockeyettan – återvänder nu till Leksand

(23986) Marcus Karlberg
Bildbyrån

Publicerad: 13 juni 2022

Han lämnade Leksand för Borlänge och Hockeyettan inför förra säsongen.
Nu gör han omvänd resa – Marcus Karlberg.
– Att ta steget direkt från Hockeyettan till SHL är ju kanske inte det allra vanligaste, men jag känner mig mycket mognare, starkare och bättre som hockeyspelare överlag sedan senast jag var i Leksand, säger Karlberg till klubbens hemsida.

Marcus Karlberg debuterade i SHL för Leksand redan 2019–20 då han gjorde 13 matcher och ville till den efterföljande säsongen göra fler än så. Så blev inte fallet utan forwarden var istället utlånad till både Vita Hästen i Hockeyallsvenskan och Borlänge i Hockeyettan innan han inför förra säsongen tog steget till Borlänge på permanent basis.

Där blev det starka 46 poäng på 40 seriematcher innan han fyllde på kontot med ytterligare fem poäng på sex matcher i Hockeyettans slutspel.

Och nu står det klart att han flyttar tillbaka till Leksands IF igen.

Under måndagen meddelade klubben att man kommit överens om ett kontrakt över den kommande säsongen.

– Det är härligt att Marcus är tillbaka i Leksands IF. Vi har tappat en hel del spelare och behövde se över vår numerär, och få in spelare som accepterar att ta roller långt ner i vår hierarki. Mackan är en Leksandskille från grunden som besitter en bra speed och kan göra poäng. Att han får försöka slå sig in i laget känns väldigt spännande, säger sportchefen Thomas Johansson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS