HockeyNews
PLUS

Målvakten missar resten av finalserien – HV71 förstärker från SHL

(23345) Adam Åhman Jonas Gunnarsson
Bildbyrån

Publicerad: 26 april 2022

JÖNKÖPING. HV71 tar hjälp av Smålandsrivalen Växjö Lakers.
Efter skadan på målvakten Jonas Gunnarsson lånas Växjömålvakten Adam Åhman in till finalen mot Björklöven.
– Jag sitter i bilen, säger Åhman till Minhockey.se.

Det var i den första perioden i den andra finalen hemma mot Björklöven som HV71:s förstemålvakt Jonas Gunnarsson blev tungt påkörd och åkte bakåt in i sitt eget mål. Han försökte fortsätta spela, men efter Björklövens 1–0-mål blev Gunnarssons problem för stora så han avbröt matchen.

Under tisdagen meddelade sedan HV att Gunnarsson missar resten av finalserien efter att ytterligare undersökningar genomförts.

HV71 bytte in Filip Larsson som inte hade spelat en sekund tidigare i det allsvenska slutspelet. 

Och på tisdagsmorgonen kallade HV in Växjömålvakten Adam Åhman som före deadline för övergångar i februari dubbelregistrerades så att han skulle kunna spela för HV71 om Växjös säsong tog slut. Det gjorde den i SM-kvartsfinalen mot Frölunda. Och nu är Åhman på väg till Jönköping för att träna med HV och förbereda sig för final 3 i Umeå på onsdagskvällen. 22-årige Åhman har inte spelat på tre veckor, inte sedan den 3 april, men ska vara redo att hoppa in och hjälpa HV71 som är klubben som han SHL-debuterade för redan 2017/2018.

LÄS MERSkador, smällar och frågetecken i HV71 och Björklöven i heta finalen

Filip Larsson är i sin tur redo att fortsätta att vakta HV:s mål efter inhoppet mot Björklöven.

– Jag har jobbat hårt för att den här chansen kan dyka upp. Det är inte så att jag har legat på latsidan utan jag har kört på och vi har kört extra mellan varje match. Jag är i bra form, men matchmässigt har jag inte kört på ett tag. Nu har jag fått en match i benen så det är bara att köra härifrån, säger Larsson.

I grundserien startade han i 18 av de 52 matcherna och hade en räddningsprocent på 91,1.

– Jag tycker att jag gör några bra räddningar, men får inte så mycket skott så det är en svår match. Jag släpper en billig där på slutet (1–3-målet) annars är jag nöjd hur jag spelar och hur jag kom in i det ändå. Det är bara att ta med sig de bra grejerna.

Hur ser du på Björklöven som lag?

– De är lite skickligare offensivt. De kan skapa saker från sånt som inte ser så farligt ut. De är spelskickliga och har många individuellt bra spelare som kan göra saker som många andra allsvenska lag inte klarar av.

Hur ser du på matcherna i Umeå som väntar?

– Det kommer att bli tuffa matcher så klart. Det har vi sagt från början att det kommer inte att bli enkelt det här. Det kommer att bli tufft precis som (final 2). Mycket närkamper och hela den biten. Det är i final så det är som det ska vara, säger Filip Larsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS