HockeyNews
PLUS

HV-Huhtala efter Löven-kritiken: "I huvudsak allt jag har att säga..."

(23344) Tommi Huhtala/HV71 Björklöven
Axel Boberg/Bildbyrån

Publicerad: 26 april 2022

FacebookXWhatsApp
JÖNKÖPING. Björklöven-backen Charles-David Beaudoin utgick knäskadad efter bara ett par minuter mot HV71.
Löven-coachen Viktor Stråhle sågade Tommi Huhtalas tackling. Här bemöter Huhtala kritiken.

Den allsvenska finalen mellan HV71 och Björklöven har hettat till ordentligt. Efter Lövens 3–1-vinst i Jönköping är det 1–1 i matchserien.

Redan efter 1.58 small det rejält då HV71-forwarden Tommi Huhtala tacklade Björklöven-backen Charles-David Beaudoin så att smällen tog mot Beaudoins vänsterben. Beaudoin, som i snitt spelar 21 minuter i slutspelet, tvingades krypa på isen bort till avbytarbåset och spelade inte mer i matchen.

Tommi Huhtala fick två minuters utvisning för knätackling och Björklöven-tränaren Viktor Stråhle var allt annat än glad efter matchen, trots vinsten. Stråhle var kritiskt till tacklingen.

– Den är ful. Den är sen. Och den är feg, tycker jag. Det är precis den typ av tacklingar vi vill få bort. Det kan vara en career-ending (karriärsändande) på knäet, sa Stråhle som ville ha sett ett matchstraff för tacklingen.

I efterhand blev Huhtala inte anmäld och kan spela i final 3. När HV71-forwarden får höra om Viktor Stråhles kritik mot tacklingen blir han förvånad.

– Sa han det? Jag har ingen kommentar. Det är svårt när deras kille flyttar sig precis i det ögonblick du tacklar. Jag stack inte ut mitt knä utan följde bara med i tacklingen. Det är i huvudsak allt jag har att säga om det, säger Huhtala till HockeyNews.se.

HV71:s finländske forward spelar fysiskt och är en av de i Jönköpingslaget som gör stor nytta framför motståndarmålen i alla lägen.

– Det var en hård batalj som gick fram och tillbaka. Det var en härlig atmosfär. Båda lagen kämpade väldigt hårt. De här matcherna är självklart njutbara att spela. Nu är det bäst av fem och bataljen fortsätter, säger Huhtala.

LÄS MERSkador, smällar och frågetecken i HV71 och Björklöven i heta finalen

Björklöven har lyckats knipa en seger i Jönköping och nu måste HV göra detsamma i Umeå för att hålla jämna steg i finalserien. Det förväntas bli slutsålt i båda matcherna i Winpos arena och Björklöven är starkt hemma.

– Det förändrar inte så mycket. Mina förberedelser är desamma. Äta, sova, spela hockey. Till varje match är det i stort sett samma förberedelser så det spelar inte så stor roll.

HV-spelarna fick det svettigt mot backbjässen Daniel Rahimi som gav och tog smällar.

– Hela deras lag strider hårt. Det är heller inte bara en spelare från vårt lag utan hela laget kämpar hårt. Det är roligt när vi mäter krafterna mot varandra. Det här är de roliga matcherna och du får en bra kick av det.

Att det blir en del hårda ord före, under och efter matcherna ingår. Därför verkar Tommi Huhtala skaka av sig Viktor Stråhles kritik snabbt och lätt.

– Ja, alla försöker allting hela tiden. Vi får behålla fokus på nästa match och lugna ner oss lite och äta och sova bra.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)