HockeyNews
PLUS

Skador, smällar och frågetecken i HV71 och Björklöven i heta finalen

(23342) Daniel Rahimi Tommi Huhtala
Axel Boberg/Bildbyrån

Publicerad: 25 april 2022

JÖNKÖPING. HV71 tappade målvakten Jonas Gunnarsson och backen Oliver Bohm. Björklöven blev av med backarna David Rahimi och Charles-David Beaudoin, som åkte på en knätackling av HV:s Tommi Huhtala.
– Den är ful. Den är sen. Och den är feg, tycker jag, säger Lövencoachen Viktor Stråhle.

Björklöven kvitterade den allsvenska finalen till 1–1 i matcher genom att vinna med 3–1 i Jönköping efter två mål av Olle Liss.

– Det är två olika ansikten. Jag tycker att vi kom ut starkt och tävlar på det sätt vi ska tävla och håller oss till det vi är bra på och fokuserar lite mindre på HV71, säger Björklöven-tränaren Viktor Stråhle nöjt efter 3–1-segern.

Både HV och Björklöven smällde på mer och det såg ut att lyfta Löven ett hack.

– Jag tycker att det är ett kollektiv som drar åt samma lag idag. Därav ser det ut så här. Det går inte att förlita sig på en två tre eller fem, då ser det ut som förra matchen. Men idag kom vi ut som ett lag och spelar fem man tillsammans och är starka i det.

HV71 tappade målvakten Jonas Gunnarsson kort efter Björklövens 1–0-mål. Han blev påkörd och kunde inte spela vidare, vilket gjorde att reserven Filip Larsson fick slutspelsdebutera.

– Jag har jobbat hårt för att den här chansen kan dyka upp. Det är inte så att jag har legat på latsidan utan jag har kört på och vi har kört extra mellan varje match. Jag är i bra form, men matchmässigt har jag inte kört på ett tag. Nu har jag fått en match i benen så det är bara att köra härifrån, säger Larsson som fick släppa in 1–2 och 1–3.

LÄS MEREk: Var det här verkligen samma HV71 och Björklöven som i lördags?

Frågan är nu hur snabbt Jonas Gunnarsson kan vara spelklar igen.

– Jag vet ingenting mer än att han inte spelade. Vi får samla ihop det imorgon och så får vi se vad vi har. (Oliver) Bohm gick också av. Det såg inte så bra ut när han skulle flytta kroppen till båset, säger HV-tränaren Tommy Samuelsson till HockeyNews.se.

Ni kan inte åka med Filip Larsson som ensam målvakt till Umeå?

– Det vi får samla ihop ”Gunnar” först så får vi se.

HV71 har registrerat Växjömålvakten Adam Åhman som spelade kvartsfinalhockey mot Frölunda den 3 april. Det är tre veckor sedan.

– Han befinner sig inte på plats här än. Det är det enda jag kan säga. Det är inte så länge sedan han spelade, säger Samuelsson.

Björklöven blev av med backen Charles-David Beaudoin i den första perioden då han råkade ut för en knätackling av HV71-forwarden Tommi Huhtala, som slapp undan med en tvåminutersutvisning.

– Den är ful. Den är sen. Och den är feg, tycker jag. Det är precis den typ av tacklingar vi vill få bort. Det kan vara en career-ending (karriärsändande) på knäet. Jag tycker att den är ful, säger Viktor Stråhle.

Daniel Rahimi gick ut från matchen, men kom tillbaka – i Beaudoins tröja.

– Han skulle kolla om han hade rätt kalsonger på sig, säger Stråhle med glimten i ögat.

Men också för att inte berätta om Rahimis skadestatus.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS