HockeyNews
PLUS

Wingerli matchvinnare för Colorado – Fagemo målskytt för Kings

(20635) Wingerli-Fagemo
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 21 september 2021

FacebookXWhatsApp

Samuel Fagemo och Andreas Wingerli var offensiva för respektive lag under natten.
För Wingerli blev det två mål för Colorado medan Fagemo gjorde ett mål och sköt nio skott på mål.

Andreas Wingerli har öppnat sitt målkonto i Colorado Avalanche.

I en match mot San Jose Sharks som var en del av en rookieturnering i Arizona, stod nämligen Wingerli för två kassar när Avalanche vann med 7–4.

Med knappt två och en halv minut kvar att spela var det Wingerli som stod för det matchavgörande målet när han i numerärt underläge skickade in 5–4.

– Det var jobbigt i början, det är mycket nytt att ta in med liten is och helt annan hockey än i Sverige, det är ett nytt system vi ska spela där ute också. Men jag känner att jag började hitta rätt under den första matchen och nu i den andra matchen kändes det mycket bättre. Jag blir mer bekväm och kan spela mitt spel lite mer, säger han till Avalanche hemsida.


När Los Angeles Kings ställdes mot Vegas så var det Samuel Fagemo som var lagets hetaste spelare när det kom till det offensiva spelet.

Kings föll visserligen med 2–3, men Fagemo stod för ett av målen och skickade dessutom iväg nio skott på mål i vad som var laget sista match i rookieturneringen.

– Jag tycker att jag har tagit några steg, framförallt i de två matcherna här i turneringen men också under förra säsongen. Det känns fantastiskt och jag känner mig mer och mer bekväm med spelet, säger Fagemo om omställningen till nordamerikansk hockey.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)