Eriksson nätade i Peking

(176) Loui Eriksson

Publicerad: 23 september 2017

I torsdags möttes Los Angeles Kings och Vancouver Canucks i en träningsmatch i Shanghai. Under lördagen var LeSports Center i Peking skådeplatsen för den andra matchen i dubbelmötet mellan lagen. Loui Eriksson blev en av målskyttarna i drabbningen som slutade med Kings-seger efter straffar.

Höjdpunkterna presenteras i samarbete med Viasat.

För två dagar sedan blev Kings och Canucks de första NHL-lagen att spela mot varande på kinesisk is. På lördagen ställdes klubbarna mot varandra på nytt och precis som förra gången slutade lördagens match med seger för Los Angeles.

Kings öppnade matchen starkast och skaffade sig en 3–1 ledning som stod sig fram till 12 minuter var spelade av den tredje perioden. Då påbörjades Canucks vändning med ett mål av Loui Eriksson som spelade pucken på L.A.-backen Alec Martinez som styrde pucken i eget mål

Med knappt två minuter kvar att spela pricksköt Chris Tanev 3–3 efter att ha spelats fram av Daniel Sedin, vilket ledde till en mållös förlängning som gav straffläggning i LeSports Center. Los Angeles-spelaren Jonny Brodzinski svarade för det enda målet på de båda lagens sex straffar, vilket alltså innebar att Kings kunde inkassera sin andra seger över Vancouver inom loppet av tre dagar.